Mi się wręcz marzy własnoręczne odrestaurowanie auta... Albo ewentualnie przebudowa na sportowe - pod tym względem jeszcze nie wiem - ale wiem już, na co przepuszczać będę każdy grosz, jaki zarobię po studiach - na auto![]()
Mi się wręcz marzy własnoręczne odrestaurowanie auta... Albo ewentualnie przebudowa na sportowe - pod tym względem jeszcze nie wiem - ale wiem już, na co przepuszczać będę każdy grosz, jaki zarobię po studiach - na auto![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Ja akurat nie mam takiej przepuszczaczki niestety
Więc będę mógł się zająć samochodemMnie też się marzy własnoręczna odbudowa auta
![]()
Ja chciałem kupić zadbaną Alfę, kupiłem nieświadomie grata... Ale może coś z tego będzie jeszcze, czas i pieniądze pokażą![]()
jedno jest pewne - zabawa w odbudowę to super przygoda ...szczególnie że
robiłem to 16 lat temu w czasach gdy nie klikało się po część tylko jechało do
Francji i tydzień spędzało na poszukiwaniachpo lusterka musiałem skoczyć do
Wiednia bo we Francji się skończyłypóźniej zabawa z chromami , tapicerką ,
szukaniem detali (np oryginalna ogrzewana tylna szyba - nieczęste zjawisko
w tym aucie) ...no i tłumaczenie dlaczego oryginalny nowy biały dach a nie
kopia z byle czegoauto w oryginale oprócz żarówek i akumulatora
komplet naklejek fabrycznych w oryginale (olej , cisnienia opon i parę innych)
było fajnie
![]()
Piękny ten Citroen
Widać włożone w niego serce![]()
no niestety, zabawa przednia, gdyz sam lubie podłubac przy aucie, jednak trzeba miec przede wszystkim czas, później pieniądze i oczywiście warunki w postaci porządnego garazu przynajmniej wielkości na 2 samochody, podnośnik i sprzęt elektro-mechaniczny, ewentualnie kanał, alnie nie wszystko mozna robić w kanale...
Żeby dłubać w klasyku trzeba mieć dupowoza jeszcze jakiegoś. Żeby mieć czym wozić bebechy do regeneracji np głowice do planowania, sprawdzenia. A rodzice nie zawsze będą mogli auto pożyczyć.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
A może zamiast remontu, to kupić to:
Alfa 75