Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Centralny Zamek na Pilota z Alarmem

steniu4
    Gość

Domyślnie

Dobra Panowie. Posta napisałem w środę 28.04 i nie czekając na odpowiedź spisałem porady i zacząłem od schowka w czwartek 29.04 Zasilanie wziąłem z tego białego modułu, zamykanie i otwieranie też podlutowałem tam (teraz nie pamiętam kolorów) bez problemu bo idzie wszystko znaleźć jak się trochę zna na elektryce, kierunki podpiąłem przy panelu bezpieczników pod niebieski i niebiesko-czarny i poleciałem wzdłuż progu aż do bagażnika i dam tam osobny siłownik do cięgna i zrobię osobne otwieranie bagaja bo z centralnego tylko odryglowuje a i tak trzeba przekręcić kluczykiem albo pociągnąć dźwignię otwierania. Buła z masłem. W razie czego wszystko jest na elektrodzie gdzie szukać jakich przewodów Ogólnie odszukanie przewodów i lutowanko to jakieś 30minut jak się wszystko dobrze przygotuje.
    No i może w końcu pociągnę ten DTE bo jeszcze chyba tylko do włochów brakuje mi programów
    Dzięki za odpowiedzi pozdr

Peterextra
    Gość

Domyślnie

niech mi ktoś powie a raczej odpowie na pytania:
    1- przed podlaczeniem alarmu, przy starcie silniika centralny ryglował drzwi, po czym otwieral po zgaszeniu silnika... po podlaczeniu alarmu tego nie robi - dlaczego ?
    2- ktory to przewod (czarno - bialy ???) odpowiedzialny za czujniki w drzwiach bo cos sprawia ze alarm sie uzbraja przy otwartych drzwiach, no chyba ze szybko wsadze kluczyk i wlacze elektryke to spokoj - czemu tak robi bo chyba niepowinien co nie ?
    3- jak podlaczyc blokade zaplonu ( mam ta kostke z niej wychodza 4 kable ) - 2 sa takie same - zielone a pierwszy czerwony drugi bialy ?! jak zrobic toodciecie bo podlaczylem do kabla od zaplonu robiac obejscie ale nie wiem co z tym czerwonym i bialym bo chcyba zle podlaczylem

w instrukcji nie ma zadnych wskazowek konkretnych bo to tylko 5 zdan i jeden rysunek zestawu ;// do odciecia z centralki wychodzi zolty kabel ale co z nim zrobic nie napisali

jak by mogl ktos pomoc prosze o jakis nawet rysunek schematu ( kwadraciki i kreski w paincie) jakie kolory ze soba laczyc albo chociaz jaki kolor kabla zeby podpiac sie do czujnikow drzwi bo nie tyle drazni mnie to ze zaplonu nie odcina przy wl alarmie to to ze sie sprintem musze wbijac do auta zeby kluczyk wsadzic i odpalic elektryke zeby alarm sie nie wlaczyl - dzis policja sprawdzala czy to moje auto bo siedzialem w aucie i co chwile wlaczal sie alarm zanim skumalem ze trzeba go uciszyc przekrecajac kluczyk - smieszne i tragiczne zarazem