a w czym Lambo lepsze od Maserati?
a w czym Lambo lepsze od Maserati?
Możliwe, że przejęcie przez VW to lepsze perspektywy o czym pisałem kiedyś na forum... ale ja koncernowi VAG powiedziałem NIE. Do tego doszło by teutonizowanie włoskiej marki. A Lambo w części oczu niektórych fanów też dużo straciło- te szaleństwo z którym było utożsamiane. Bardziej pospolite i lepiej sprzedające się nie znaczy lepsze.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Według mnie tu nie ma różnicy, wszystkie te nowe silniki można wrzucić do jednego wora, bez duszne
Z Lambo pewnie chodzi o rentowność, mówią, że teraz to "maszyna do robienia pieniędzy".
W tamtym artykule Financial Times sugerowali, że Audi ma iść bardziej w stronę Mercedesa, czyli luksusu, a Alfa miała by iść w stronę BMW czyli sportu.
fiergloo, Lambo ucywilizowane? A F430, California? Jeśli chodzi o 4x4 w Lambo to pierwsze przymiarki zaczęły się ponoć w Diablo.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-02-2010 o 20:42
Bluzgacie na koncern VW, ale trzeba przyznać że potrafią oni docenić historię marki. Zobaczcie Lambo - auta są świetne, wyglądają jak włoszki, a technika VW wcale tam nie wadzi. Podobnie Bentley, myślę że marka nie straciła charakteru (i nawet lepiej bo auta nie są sportową kopią RR), jedynie czepić się można Porsche bo tam dobrze się nie dzieje.
Lepsze to niż współpraca z amerykanami i ciągłe problemy z kasą.
Em, możesz rozwinąć tę myśl, bo się z nią całkowicie nie zgadzam? Audi idzie na ilość, lecz nie kosztem jakości jak VW. Mają auta praktycznie w każdym segmencie aut. Alfa natomiast w kilku segmentach robi za auto wyjątkowe, dla osób które doceniają włoski design i charakter - to czego nie mają inne marki.Jest jednak mały problem, podobną rolę jak Alfa w VW pełni Audi.
Ostatnio edytowane przez bobryt ; 02-02-2010 o 20:42
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Nie idzie na ilość tylko ludzie chcą to kupować. Trzeba przyznać, że design obecnych Audi jest bardzo fajny. Wątpię, żeby VW chciał trzymać Alfę, żeby prowadzić sprzedaż mało seryjną, albo coś w tym rodzaju.
W sumie racja, mało kto z nas będzie miał możliwość przejechać się jednym i drugim i to ocenić. Jednak ja bym tutaj tak bardzo VW nie winił, takie czasy - walka o klientów, redukcje kosztów produkcji. Wszystko to składa się na to, że marki elitarne stają się coraz bardziej dostępne dla plebsu. Kilka lat temu kto by mysłał, że w Ferrari będą potrzebne komputery sterujące zawieszeniem i mocą przekazywaną na pojedyncze koła?
Jestem za przejęciem.
To, że VW byłby właścicielem alfy nie znaczyłoby, że następca Giulietty byłby podobny do Golfa VIII.
Alfy GTA miałyby w końcu napęd 4x4. Doszłyby silniki V6, których brak. Kasy byłoby po uszy...
I nikt by nie oszczędzał i muminów by nie było![]()
I am for.
ja takze mysle, ze to wcale nie musiałoby byc takie straszne rozwiązanie... w alfie tak na prawde ciekawy jest tylko design, a to ze przeszliby pod skrzydła VW nie oznacza, ze alfy byłyby nudne jak auta z tego koncernu![]()
Mówcie co chcecie ale mi się to wszystko nie podoba, Alfa pod skrzydłami Niemców to dla mnie tak jakbym Hitlerowi rękę podał.
I NIE JESTEM RASISTA!!!!
I tak widuje dziennie sporo obcokrajowców z rożnych stron świata
POZDRO![]()
Mussolini miał podobne poglądy, tylko nie skierowane w Hitlera. I nazywało się to faszyzm
Z ideologicznego punktu widzenia to by nie było fajne, ale racjonalnie rzecz biorąc było by lepiej. Ja tam i tak nie kupię ani Alfy z silnikiem od Fiata, ani od VW, więc może dlatego inaczej na to patrzę![]()
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-02-2010 o 01:29