wiec po lifcie jest normalny gwint i galke poprostu odkrecasz
taka ciekawostka :-)
to zeczywiscie ciekawe
Jak juz kolega powiedzial po to chce ja zdjac ze u tapicera moge wybrac skore i nic, pozatym mysle ze wiecej niz 50zl sobie nie policzy. Dzisiaj naprawial mi szwy w siedzeniach bo i kierowcy i pasazera zaczely puszczac. Policzyl sobie coprawda 100zl od siedzenia ale jak pozniej zobaczylem to wcale nie jest takie hop-siup. Trzeba wyjac fotel z auta rozebac go zdjac z niego skore ( nie lada wyzwanie gdyz jest niezle zaczepiona) zszyc ja (5min) i pozniej zalozyc jak nalezy ( to dopiero zabawa)
Przy okacji uzupelnil mi gabke bo miala ubytki na skrzydelkach w fotrlu kierowcy oraz wypastowal skore.
mysle ze 100zl zasluzone !
Mowicie ze trzeba rozgrzac i ciagnac do gory przekrecajac ?
W serwisie powiedzieli ze to niemozliwe =/
Ostatnio edytowane przez Denis_24 ; 11-02-2010 o 02:04
Roger chyba wyraźnie napisał, że ma gałkę bez podnoszonego wstecznego, więc niby o jaką tulejkę ma to oprzeć? Poza tym ja takich gałek zdjąłem co najmniej kilkanaście właśnie do obszywania skórą i nic się nie urwało przy zachowaniu ostrożności.
---------- Post dodany o godzinie 23:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:36 ----------
W jakiej to alfie po FL gałka jest odkręcana?! Ja mam 156 po FL i mocowanie gałki jest identyczne, jak w tej przed liftem (mowa o takiej gałce, jak ta na aukcji).
Ja mam odkręcaną gałkę.
Takie buty z cholewami... Do tej pory miałem do czynienia tylko z całymi skórzanymi okrągłymi, lub podłużnymi (np z modelu 147) i wszystkie były mocowane "jednorazowo". Widać nie jest to zależne od rocznika, a jedynie od modelu gałki jaki masz Ty i inne osoby.
Panowie powoli
Gałka przykręcana jest tylko w 156 166 po lifcie z silnikiem 2,4 m-jet w 1,9 jest wbijana
jest to banalna operacja, niewiem czemu inni pisza, że takie skomplikowane
weź klucz płaski rozmiarem żeby ci podszedł pod gałkę uderz mocno 2 razy młotkiem w klucz i gałka zaskoczy poco tu cudować i nic sie nie martw lewarka nie uszkodzisz