Witam czy wie ktoś czy w modelu po 2005r gałka zmiany biegów jest odkręcana czy ściągana i szukam nowej po internecie ale nie mogę żadnej znaleśc a gałka jest okrągła dzięki za odpowiedz![]()
Witam czy wie ktoś czy w modelu po 2005r gałka zmiany biegów jest odkręcana czy ściągana i szukam nowej po internecie ale nie mogę żadnej znaleśc a gałka jest okrągła dzięki za odpowiedz![]()
Najprawdopodobniej ściągana w górę.
A, przed 2005 ?![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
tez w ten sam sposób
Dodaję temat do zakładek, bo jestem ciekaw jakichś alternatywnych gałek, gdyż moja już jest zdezelowana![]()
Ciężko jest ją ściągnąć ? Trzeba jakieś specjalne narzędzia ?
Pytam, bo czeka mnie ten zabieg. Wylałem sobie "kropelkę" jak kleiłem uchwyt navigacji![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Z tego co wiem to schodzi ona w górę. Trzeba mocnym i zdecydowanym ruchem pociągnąc gałkę w góre, wtedy schodzi. Niektórzy wspomagają się kluczem francuskim. Podkładają francuza po gałkę (ostrożnie żeby nie porysować) i uderzają młotkiem od spodu.
Nawiasem mówiąc, musze u siebie coś zrobić z gałką zmiany biegów bo też już nie wygląda zbyt rewelacyjnie.
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 28-07-2011 o 11:49
OK, dzięki za info.
Ja będę szukał czegoś bliskiego standardu lub wręcz oryginalnej.