Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Sonda lambda, sprzęgło, tylne zawieszenie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Ford Focus Mk2 Turnier FX Gold 1.6 Ti-VCT

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Przepływomierza w tym silniku na pewno nie znajdziesz a i lejące wtryski też nie wyjdą na kompie zresztą podłączenie tego silnika pod komputer niewiele pomoże (słaba komunikacja) musiała by paść całkowicie sonda lub czujnik położenia wału
    U mnie tez komputer nie zglaszal bledu sondy, a bella potrafila spalic po miescie prawie 20l/100km. Juz przerabialem w glowie rozne scenariusze, ale postanowilem wykrecic stara sonde i co sie okazalo - ze to jakis g****ny uniwersalny zamiennik z dorobiona wtyczka. Kupilem oryginal boscha i spalanie spadlo o polowe.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    wrocław/radomsko
    Auto
    alfa romeo 145 1.4 i.e. boxer 1995 / alfa romeo 166 2.0 V6 TB Super 1999

Domyślnie

Byłem na kompie i okazało się że w komputerze występują błędy, których nie da się usunąć, muszę wg mechanika wymienić całą centralkę. Mam pytanie czy ktoś już to robił?
    Jaki komp kupić, co z immobilazerem, kluczykami komunikacją. Dajcie znać jeżeli coś wiecie na ten temat.
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    wrocław/radomsko
    Auto
    alfa romeo 145 1.4 i.e. boxer 1995 / alfa romeo 166 2.0 V6 TB Super 1999

Domyślnie

Koledzy i koleżanki komp, immobilizer wymieniony, aha no i stacyjka. Autko chodzi równo, nie falują obroty, generalnie jest ok. Nie testowałem jeszcze zużycia paliwa ale chyba nie jest źle, bo nie dymi i nie kopci, jedynie na biało Co do usterki to powiem wam że jeszcze mam wątpliwości co do sondy lambda, czy przypadkiem taka potężna dawka paliwa w spalinach jej nie zaszkodziła. Będę jutro u mechanika poproszę żeby ją ruszył o obejrzy się ją czy nie jest uszkodzona i czy działa. Z tego co wiem to dość późno się załącza ale może to być efektem tak jak pisałem nagaru i różnego syfu tam nagromadzonego. Przejadę parę km i zobaczymy czy będzie ok. Mam nadzieje, że tak Aha zaczął pocić mi się tylny lewy zacisk, wręcz kapie jak postoi, chodziaż hamuje normalnie. Mechanik stwierdził, że zacisk jest ok i się zastanawiam czy przypadkiem nie jest to ta gumowa uszczelka w środku, bo Alfunia od lutego przejechała może z 300 km,bo poruszałem się na skuterze i motocyklu. Eh coś dużo ją problemu trapi od jakiegos czasu. Pozdrawiam Was wszystkich