powiem więcej, dlaczego nie ma roletki w tylnych drzwiach??
powiem więcej, dlaczego nie ma roletki w tylnych drzwiach??
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
i deputatu na paliwo?![]()
w tamtych czasach 166 i tak byla ultra wyposażona. Ktoś sie osmieli wypunktować ABSOLUTNE WSZYSTKO co można bylo miec w 166? wiem ze lekki oftop robie . najwyzej majkel pokasuje te nasze wypociny
[C
Jeżeli Cię to jeszcze interesuje to da się przełożyć samą roletę. Właśnie to robię. Odkręcasz dwie łapy rolety od spodu. Dwie śrubki na końcach i odchodzą ci pokrywki końcowe. Potem wpychasz do środka obie listwy rolety i masz już roletkę w łapie. W swojej półce wycinasz taki prostokątny otwór jak w tej co była roletka i montujesz ją. Nawet jak nierówno utniesz to listwy to przykryją i zakończeniami zepniesz. Jedyne co to te plastikowe łapy trzymające roletę od spodu musisz przykleić w swojej półce. Ale to żadna filozofia.
No i o taka odpowiedz mi chodziło
Moge więc poszukać jakiejś skatowanej tylnej półki za flaszke i przełożyć samą roletę![]()
A te haczyki w podsufitce są na jakies śrubki/wkręty czy kołki rozporowe zamontowane? Bo w wersji bez rolety sa tam normalne plastikowe spinki i rozumiem , że w ich miejsce ida włąśnei te haczyki
[C
Tak i tu jest dupa zbita bo w dachu są tylko otwory. Nic tam nie wkręciszdopiero móżdżę skąd takie wkładki skołować. Pewnie jakby wyciągnąć je razem z haczykami to byłby problem z głowy. Ale widocznie sprzedający nie mają świadomości że jak nie masz rolety to też nie masz tych gniazd na śrubkę. Masz tylko otwór w blasze w który jest wbita zaślepka.
A co byś powiedział na spinkę w tym stylu?
http://allegro.pl/spinka-podsufitki-...336721918.html
Oczywiscie wymiary jaooś by sie dobrało, ale ogolnie chodzi o sama zasadę "działania".
Otwór masz w dachu- wiem mniej wiecej jak to wygląda bo wymieniałem tam te spinki. w otwór dajesz kołek rozporowy ten czarny, na kołek dajesz haczyk i na to wszystko nabijasz ten szaty kołek. Te haczyki by to chyba utrzymało. No tak bym kombinował.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 24-06-2013 o 21:33
[C
Zobaczę jutro. Tylko że w haczykach jest zagłębienie pod łeb śruby. Ta czapka plastikowa nie wiem jakby wyglądała. Może jak już kupować to takie kołki w które śrubę się wkręca.
- - - Updated - - -
Tylko że kurde oryginalne śrubki mają gwint metryczny więc w tych gniazdach musiały być metalowe wkłady.... Jakoś to muszę zrobić![]()
Marek jak chcesz to wydłubie to w co wkręca sie te śrubki, wrzuce w koperte i ci podeśle nie bedziesz musiał kombinować.
Właśnie jestem na etapie dokładania roletki do starej półki. Przekładka roletki rzeczywiście nie jest jakaś problematyczna, ale założenie haczyków już tak. Udało mi się kupić półkę z roletką i haczykami niestety bez ich mocowania. Wczoraj przy demontażu półki zerknąłem na miejsce mocowania haczyków i w wieszakach jest tylko otwór. Znaleźliście już jakiś patent na mocowanie haczyków? Umieszczenie nakrętki na wieszaku z otworem będzie sprawiać problemy z dokręceniem. Spinka dociśnie podsufitkę, ale z utrzymaniem roletki może być kiepsko.