Mam dokładnie ten sam problem z szybami w mojej Alfie 145, QBUS mógłbyś napisać do mnie na gg, będę wdzięczny - mam pewne zapytanie do Ciebie.
pozdrawiam
Mam dokładnie ten sam problem z szybami w mojej Alfie 145, QBUS mógłbyś napisać do mnie na gg, będę wdzięczny - mam pewne zapytanie do Ciebie.
pozdrawiam
to chyba wada fabryczna bo wiele znajomych ma to samo i ja sam tez czasem sie stresuje przez te elektryczne szyby![]()
Słuchajcie,a może się Wam wyrobiły plastiki,które trzymają szybę w prowadnicy.Miałem tak w 155.Szybę w prowadnicy trzyma taki plastik z bolczykim,który to bolczyk przechodzi przez dziurkę w szybie.Mnie się ten bolczyk urwał i jak wymieniałem to ten plastik był w opłakanym stanie.W ASO kosztuje grosze tylko roboty w srocz.Chodzi mi o część numer 2.
http://www.spangerum.com:7080/navi?E...OD=0&DRW_NUM=4
jesli dobrze rozumie o ktory plastik chodzi to niestety ja takiego czegos nie mam![]()
jakis czas temu rozmawialem z gosciem z aso i mowil ze spotykal sie z takimi przypadkami w 145 i moze cos poradzi... ale tym chyba zajme sie w nastepnym roku bo az tak bardzo mi to nie przeszkadza...
TRzeba zdjac poszycie drzwi i na prowadnicy tej nas glosnikiem na bank uszczelka sie wypiela z metalowego uchwytu (taki podluzny jest) trzeba mocno ja wcisnac na swoje miejsca, naprawde mocno bo wbrew pozorom twarde sa te uszczelki. Jakby to nie pomoglo to w sklepach z czesciami do alfy maja uszczelki do prowadnicy i nawet prowadnice cale po nie duzych kosztach....