Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Skóry!Co najlepsze dla skóry?Pielęgnacja!

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Skoro chodzi Ci tylko o to aby skóra była tłusta, to pewnie będzie ok...

diesel power http://je.pl/qeuy

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Oliwka Bambino...to chyba sredni pomysł. Będziesz miał cholernie tłuste skóry i na bank jak z nich wstaniesz to na tyłku zostanie Ci tłusta plama.

Ja uzywam PLAKa do skór i moge polecić, ładnie pielegnuje, skóra po kilku użyciach jest błyszcząca,miękka i zdrowa, ale te chusteczki dla niemowlaków mnie zaintrygowały

Chyba sobie je przetestuje

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

cromik
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam że Plak jest OK. (Ten zwykły do nabłyszczania kokpitów )Od kilku lat robię co jakiś czas taki zabieg:
    myję skórę szamponem i mydłem w płynie, delikatnie szmatką. Następnie wycieram do suchego. Na to leje po prostu całe opakowanie Plaka, ile się tylko da. Mogą fotele nawet w tym "pływać" Następnie zostawiam takie tłuste fotele do rana. Rano dokładnie wycieram lekko tłustawe siedzenia suchą szmatką. Są wtedy jak nowe. Skóra, szczególnie czarna ma wtedy piękny połysk, żywy kolor i jest bardzo miękka. Nadmienię że po takiej operacji na ciuchach nie pojawiały się u mnie żadne plamy. W moich autach przez to nie mam chociażby popękań skóry, co dzieje się często przy wysuszonych skórach.
    P.S. Plak oczywiście ten z połyskiem
    P.S.2 jeżeli masz jasne skóry i są brudne można dodać do roztworu mydła i szamponu z wodą trochę proszku do prania. Można wtedy domyć siedzenia bardzo szybko. Przerabiam to ostatnio często, bo jeździ u mnie w Alfie na tylnych siedzeniach owczarek podhalański. To co on tam czasami narobi to szkoda słów
    Ostatnio edytowane przez cromik ; 28-02-2010 o 19:55

Alfred
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alienek Zobacz post
    Zakupiłem oliwkę Bambinoi chyba spoko będzie
    Najlepsza. Rozlej. Rozprowadź na mokro, wetrzyj i zostaw do obeschnięcia , ewentualnie przetrzyj na drugi dzień jeszcze raz.
    Wcześniej przytrzyj z kurzu wilgotną szmatką.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Ale czy ciemna skóra wymaga innej pielęgnacji niż jasna? Zimą szczególnie na dłoniach trzeba ją nawilżać, bo... sam nie wiem czemu. Latem trzeba uważać na słońce i promienie, żeby się nie poparzyć. Polecam kremy z filtrami.

Do ciemnej skóry nie wiem, bo mam jasną karnację.
    Witam
    Nie to żebym był jakoś uprzedzony, bo raczej jestem ślepy na kolory podobnie jak 99% męskiej populacji Polaków w Polsce i widzę tylko czarne i białe, ale myślę że jasna skóra wymaga zdecydowanie więcej ochrony, bo gdy sie nie dba o jej czystość to przybiera różne odcienie szarego. Domniemuję więc, że dla posiadaczy jasnej skóry jakiś niemiecki środek będzie najlepszy, gdyż Niemcy mają bardzo duże doświadczenie w tej materii i przez ostanie 100 lat opracowywali rózne rozwiązania systemowe i technologiczne mające zapewnić czystość białej skórze. W drugiej połowie XX i na początku XXI wieku natomiast dość silnie, zwłaszcza w Stanach Ameryki Północnej i na południu Afryki rozwijały się myśli i miały miejsce dość rewolucyjne posunięcia mające na celu zapewnić dobrostan skóry czarnej. Tak więc posiadacze ciemnych skór powinni pomyśleć o środkach z tych regionów.
    Pozdrawiam
    PS
    Wpis ma charakter wyłącznie satyryczno-towarzysko-pomocniczy mający pomóc niezdecydowanym w wyborze sposobu pielęgnacji skóry. Sugestie jakoby autor miał uprzedzenia co jakiegokolwiek koloru jakiejkolwiek skóry są nadużyciem. Sam autor osobiście w samochodzie ma skórę ciemną, a w domu jasną, żeby było po równo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

w skrócie zatem:
    Jasna skóra tak, ale tylko w niemieckich samochodach.
    Ciemna w odniesiemiu do europejskich krajów to we francuskich i włoskich samochodach,(duża liczba emigrantów z dawnych czasów), jasna oczywiście także.
    Analogicznie jest także ze środkami do pielęgnacji.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Świeżak Avatar Piotrekk
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 155 Formula ,AR 166 3.0 v6, 3.2, AR GTV 3.0 v6, AR 156 2.0 T.S., AR 159 3.2 V6, AR GTV 2.0 V6 TB

Domyślnie

Ja uzywam środka firmy Kent Leather Creme MOŻE KTOŚ ZNA ? dał mi go kolega który pracuje w ekskluzywnej myjni aut http://www.kpguessow.de/ jest bardzo dobry niestety nie mogę tego środka nigdzie znaleść w internecie a już mi się kończy a do kolegi mam równo 1100 kilometrów podobno jest drogi ale czego się nie robi dla ALFY
    Pozdrawiam.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lodz/Adelaida
    Auto
    AR156 1.6TS 2006 AR GT 1.9JTD

Domyślnie pielegnacja skory

Ja kupilem w IKEA szwedzki preparat-mleczko za jedyne 20pln. z groszami o nazwie ABSORB/Bycast/.Juz 3x czyscilem tapicerke myje konserwuje odnosze wrazenie ,ze jest to b.dobry preparat.Mam skore jasno szara.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!
    mam dwie alfy i w obu jest tapicerka skórzana (czerwona i czarna)
    do ich pielęgnacji stosuję od bardzo dawna nawilżane chusteczki dla niemowląt,ale dobrej firmy.
    skoro są one dobre dla delikatnej pupki dziecka to dla skór naszych alf tym bardziej.
    tymi chusteczkami czyszczę też deskę,kokpit i boczki.
    pozostaje po nich miły zapach a tapicerka wygląda bardzo świeżo i czysto.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    skoro są one dobre dla delikatnej pupki dziecka to dla skór naszych alf tym bardziej.
    jedna 'mała' różnica - pupka dziecka nie jest lakierowana, a skóra samochodowa TAK. Specjalistyczne preparaty nie tylko zapewniają trwałość i miękkość skórze, ale nie mogą przedewszystkim szkodzić powłoce lakieru.

diesel power http://je.pl/qeuy