Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: zapalajaca sie marchewka

kos4
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - odłacz wtyczke ( niebieska, czarna ) , wykasuj bledy i zapomnij o tym.
    - lampka MIL będzie się świeciła dalej ale nie będzie drenażu twojej kieszeni.
    - teraz nawet czujnik oryginalny nic nie pomoże, masz uszkodzone wejście od Halla w ECU.
    - z rana tylko trzeba o jeden obrót wału korbowego kręcić dłuzej,
    Ale ja chcę mieć sprawny samochód,czy to znaczy że ma tak już zostać na stałe? A jak np.będę chciał sprzedać alfe?to co mam powiedzieć kupującemu?Lampka przecież może sygnalizować inne błedy niz czujnik halla,mam jeżdzić z laptopem na kolanach i wypatrywać błedów?

daje linka:

http://www.youtube.com/watch?v=tDvyxApiwMM
    Ostatnio edytowane przez kos4 ; 08-03-2010 o 20:15 Powód: link

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał kos4 Zobacz post
    Ale ja chcę mieć sprawny samochód,czy to znaczy że ma tak już zostać na stałe? A jak np.będę chciał sprzedać alfe?to co mam powiedzieć kupującemu?Lampka przecież może sygnalizować inne błedy niz czujnik halla,mam jeżdzić z laptopem na kolanach i wypatrywać błedów?
    No właśnie nie jest to dobre rozwiązanie.Myślę że oczywiście rozrząd też masz dobrze ustawiony,bo on też może być przyczyną wyskakiwania tego błędu.Zakup nieoryginalnych czujników jest dużym błędem przy tych silnikach i wcześniej czy później trzeba będzie kupić ten fabryczny,zresztą na forum jest mnóstwo przykładów oszczędzania a później wychodzi jeszcze drożej.Najlepszym rozwiązaniem będzie zakup czujnika fabrycznego.Jeżeli to nie pomoże to będzie trzeba kupić centralkę bądź tą zreanimować o ile się w ogóle da.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Złącze w ecu tak szybko nie pada, ale jest możliwe. Kilkukrotnie spotkałem się z tym problemem, po wymianie na oryginał boscha problem nie występował. Ciekawe jest to że czujniki eps dobrze pracują ale błąd pozostaje. Chyba Bosch specjalnie ecu przygotował żeby zamienników alfa nie tolerowała. Jestem ciekaw ile fiat do kieszeni dostał. ;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał kos4 Zobacz post
    No niestety mam EPS-a,ale dlaczego to g...no tyle kosztuje?skoro nie działa.Za te 2 czujniki już miałbym oryginalny.To jest chore,bo auto działa normalnie,ale aby zgasła ta lampka to trzeba wydać ponad 500zł +nie wiadomo jeszcze ile za robocizne,bo przecież trzeba rozebrać i złożyć rozrząd.
    Ja też kupiłem już 2 czujniki EPS i w konsekwencji jeżdżę z odłączoną wtyczką bo nie chcę spalić tego drugiego, który mam obecnie sprawny. Niestety po ujechaniu ok. 1 km zapala sie kontrolka i wyskakuje błąd P0340. W razie czego zawsze mogę podłączyc wtyczkę i sprawdzić, czy zgaśnie kontrolka. I mimo, że sam sobie robię rozrząd to nie zamierzam już wydawać 550 zł na oryginał boscha.

greg.79
    Gość

Domyślnie

ale np u mnie samochód odpala za pierwszym razem nawet jak postoi z tydzien...?
    a marchewa swieci i to tez nie odrazu....ciekawe

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał greg.79 Zobacz post
    ale np u mnie samochód odpala za pierwszym razem nawet jak postoi z tydzien...?
    a marchewa swieci i to tez nie odrazu....ciekawe
    Bez Halla samochód odpala bezproblemowo. Jak Hall zaczyna padać, to kontrolka zapala się podczas jazdy w różnym czasie, najczęściej po ujechaniu kilku km. Jak padnie całkowicie to w chwilę po odpaleniu będzie się zapalać zawsze. Przynajmniej ja tak miałem przy 2 padających czujnikach.

greg.79
    Gość

Domyślnie

musze sie gdzies wpiac pod kompa i bede pewny.mam nadzieje ze to nic powaznego bo znajac moje szczescie to wszystko jest mozliwe.Oczywiscie w okolicach Neapolu nikt nie zna jakiegos dobrego servisu...?no nic bede musiał kogos znalesc.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Jak to, w rodzimym kraju nie ma nikogo kto się zna na własnej produkcji?

greg.79
    Gość

Domyślnie

dlatego napisałem ze szukam dobrego...ale ostatnio to juz zapala sie tylko czasami i to na krótko nie wiem co to moze byc z ta marchewką...naprawde nikt nie miał takich objawów..?
    bo teraz jakby problem ustapił i pojawia sie tylko czasami i na krótko ....POMOCY

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

No, ale jakiej pomocy oczekujesz? Jeśli to Hall, to wszysto już właściwie zostało napisane. Ale może to coś zupełnie innego. Niestety, w ciemno nikt nie jest w stanie podać przyczyny, a kupowanie i wymiana róznych części bez podpięcia samochodu do kompa to tylko niepotrzebne wyrzucanie pieniędzy.