Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: ICS - problem z kodem

lemanos
    Gość

Domyślnie

przyjalem do wiadomosci. Wybieram sie zatem do ASO :/ Dziekuje wszystkim za checi!

pozdro
    LEman

Użytkownik Embrion Avatar w012
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa 166 Dwa.Cztery Jot Tede

Domyślnie

Witam
    Mam podobny problem z radiem
    Model BE 2580
    Serial: Y5030977

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie

kolego dam ci namiary na świetnego gościa,podajesz mu przez e-mail numer seryjny i typ radia a on w godzinke prześle ci kod mi pomógł.Podaje ci kod i płacisz mu 15zł przelewem a nie jak w serwise 350zł

lynx222@o2.pl

Daj znać czy ci pomógł pozdrawiam!!!!!!!
    Ostatnio edytowane przez Marcin Szł-y ; 12-02-2011 o 12:53

Mieszka w
    Brzesko
    Auto

Domyślnie

Dzieki za namiary, ale z tego co wiem trzeba zczytac z pamięci kod to tych modeli Beckera i nie da sie odzyskać hasła przez internet. Maila wysłałem, może akurat..... Dzięki za pomoc

Mam odpowiedź: Tak jak mówiłem- elektronik i zczytywanie z pamięci. Ale zawsze to taniej. Lepiej 100zł niż w serwisie 250zł
    Ostatnio edytowane przez w012 ; 12-02-2011 o 13:33

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie

wiesz co do mojego modelu też niby nie da się ściągnąć a jednak dał rade naprawde polecam tego facia
    a ja mam model BECKER be2569 i z tego co pisze też nie da się ściągnąć a mi rozkodował
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Brzesko
    Auto

Domyślnie

Akurat mojego modelu nie da sie tak rozkodować. No ale trudno. Znalazłem jakiegoś elektronika który zrobi mi to za około 100zł. Jeszcze raz dzięki za pomoc. PZDR

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    pol

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin Szł-y Zobacz post
    wiesz co do mojego modelu też niby nie da się ściągnąć a jednak dał rade naprawde polecam tego facia
    a ja mam model BECKER be2569 i z tego co pisze też nie da się ściągnąć a mi rozkodował
    Pozdrawiam
    Kolego, do Twojego ICS można wygenerować kod generatorem, ponieważ masz model be2569, do którego znany jest algorytm. Na zagranicznym zaprzyjaźnionym forum kolega Zulus w kilka chwil podaje kody do be2569 i to za darmo
    AR Cento Sessanta Sei 2,4 JTD 150 KM silver + FULL

Mieszka w
    Brzesko
    Auto

Domyślnie

Witam,
    Również mam problem z kodem do ICS w AR 166. I to od dłuższego czasu niestety. Nie dość, że żaden elektronik nie chce się podjąć tego tematu to i serwis odmówił niestety współpracy. Odpowiedź brzmiała: Radioodbiorników Becker Alfa Romeo nie stosuje od pewnego czasu... Próba załatwienia kodu pezpośrednio w Beckerze równiez nie nic nie dała- owszem kod mam ale niestety nie działa. Podobno ostatecznością jest odnalezienie salonu gdzie auto było kupione jako nowe. Auto jest nie dawno sprowadzone. Ponoć tam powinni mieć takie dane. Orientuje się ktoś czy tak jest naprawde?
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Odczyt kodu z ICS w kosztuje u mnie 200zł o ile któryś z poprzednich elektroników nie narobił sieczki w pamięci. Jeśli coś nagrzebali i nie wrócili do oryginału, konieczna jest instalacja softu na nowo.
    iCAtronic - Elektronika samochodowa.
    Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
    http://www.icatronic.pl

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał w012 Zobacz post
    Witam,
    Również mam problem z kodem do ICS w AR 166. I to od dłuższego czasu niestety. Nie dość, że żaden elektronik nie chce się podjąć tego tematu to i serwis odmówił niestety współpracy. Odpowiedź brzmiała: Radioodbiorników Becker Alfa Romeo nie stosuje od pewnego czasu... Próba załatwienia kodu pezpośrednio w Beckerze równiez nie nic nie dała- owszem kod mam ale niestety nie działa. Podobno ostatecznością jest odnalezienie salonu gdzie auto było kupione jako nowe. Auto jest nie dawno sprowadzone. Ponoć tam powinni mieć takie dane. Orientuje się ktoś czy tak jest naprawde?
    Pozdrawiam
    Zrób zdjęcia wszystkich naklejek i oznaczeń (tłoczonych), które masz i wrzuć na jakąś picasę.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T