Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Wahacze VEMA z allegro - od użytkownika autoprad

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek13 Zobacz post
    http://www.strong-flex.eu/ . Mam nadzieję że nie zaczną skrzypieć jak zostaną przesmarowane smarem miedziowym . Zdam relację jak dłużej pojeżdżę. pozdr
    Ja kupowałem tam poliuretany, smar dostałem gratis (nie miedziowy).. kilka tys km zrobiłem i nic nie skrzypi, trzeba obficie posmarować przy montażu tuleji

marek13
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Keeperek Zobacz post
    Ja kupowałem tam poliuretany, smar dostałem gratis (nie miedziowy).. kilka tys km zrobiłem i nic nie skrzypi, trzeba obficie posmarować przy montażu tuleji
    Ok. a jak wprasowanie nowej tulei na prasie ? Do wyprasowania i ponownego wprasowania tulei niektórzy stosują przyrząd własnej roboty czyli długa śruba i wiele tulei -ale co do tego drugiego przypadku to z idealnym położeniem tulejki w wahaczu chyba jest różnie...

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek13 Zobacz post
    Ok. a jak wprasowanie nowej tulei na prasie ? Do wyprasowania i ponownego wprasowania tulei niektórzy stosują przyrząd własnej roboty czyli długa śruba i wiele tulei -ale co do tego drugiego przypadku to z idealnym położeniem tulejki w wahaczu chyba jest różnie...
    Akurat te tuleje wymienia się łatwo. Wybija się stare, smaruje nowe, jakiś pierścień dystansowy + imadło lub ścisk stolarski. Nic trudnego, poliuretan pasuje idealnie, zero luzu.. to taki ciekawy materiał, inaczej zachowuje się niż guma.

Z resztą wszystkie tuleje wymieniałem na poliuretany (oprócz wahaczy wzdłużnych) domowym sposobem. Wystarczy troche pogłówkować. Najtrudniej wprasować tuleje wahaczy poprzecznych. Z wahaczem dolnym też troche zabawa, cieżko wydłubać stare tulejki, trzeba użyć wiertatki, piłki ręcznej, szlifierki kątowej
    Ostatnio edytowane przez Keeperek ; 12-03-2010 o 19:41