Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: 1.4 boxer kilka pytan

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Powracam do tematu z pytaniem jak wymienic ten plyn do wspomagania,
    na marginesie odkrecilem dzisiaj korek i zobaczylem cos co nawet nie wiem jak nazwac ? mleko kakaowe ? maź o blizej nie okreslonej lepkosci koloru czekoladowego,
    mam juz w aucie czerwony plyn do wspomagania jakis lotosa, musze to jak najszybciej wymienic,
    tylko pytanko jak ?>

Pytanie kolejne, czy oprócz otwierania bagaznika kluczykiem jest jeszcze jakas inna opcja ? Nie mam tego przycisku kolo zegarka, moze jakas wajcha gdzies ?

Pytanie numer trzy,
    nie działa mi oswietlenie kabiny, w zasadzie działa, ale tylko jak przełącze na tryb swiecenia ciągłego, tak jakby nie reagowały te czujniki (caly czas pozycja zamkniete)
    Czy da sie cos z tym zrobic ? Bezepieczniki wszystkie OK

No i na koniec mam chyba najubozsza wersje alfika, i mam immobilizer obok regulacji wysokosci swiatel po lewej stronie kierownicy, a przy kluczykach takie "cos" co sie tam przyklada, ostatnio zauwazylem ze mimo kilku przyłozen tego czegos, auto sie buntuje i nie odpala, do poki nie przytrzymam tego przez kilka sekund auto nie chce zapalic, da sie cos z tym zrobic ? czy to moze musi tak byc?

Addios
    Gość

Domyślnie

>Pytanie kolejne, czy oprócz otwierania bagaznika kluczykiem jest jeszcze jakas inna opcja ? Nie mam tego przycisku kolo zegarka, moze jakas wajcha gdzies ?

Są dwie opcje, jest otwierany za pomocą linki przy siedzeniu, albo za pomocą tego włącznika na konsoli. U mnie też trzeba otwierać kluczykiem ale zakupiłem już siłownik i jak będę miał chwilę czasu to podłącze go do alarmu bo mam dodatkowy kanał i będzie otwieranie z pilota.

>Pytanie numer trzy,
    nie działa mi oswietlenie kabiny, w zasadzie działa, ale tylko jak przełącze na tryb swiecenia ciągłego, tak jakby nie reagowały te czujniki (caly czas pozycja zamkniete)
    Czy da sie cos z tym zrobic ? Bezepieczniki wszystkie OK

Prawdopodobnie niedomaga któryś czujnik przy drzwiach albo kabel się przetarł.

>No i na koniec mam chyba najubozsza wersje alfika, i mam immobilizer obok regulacji wysokosci swiatel po lewej stronie kierownicy, a przy kluczykach takie "cos" co sie tam przyklada, ostatnio zauwazylem ze mimo kilku przyłozen tego czegos, auto sie buntuje i nie odpala, do poki nie przytrzymam tego przez kilka sekund auto nie chce zapalic, da sie cos z tym zrobic ? czy to moze musi tak byc?[/QUOTE]

Nie spotkałem się jeszcze z tą wersją. U mnie jest normalnie w kluczyku. Może u Ciebie ktoś to po prostu przerobił?

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Jest to oryginalna wersja ze starych fiatów, kiedys w swoim starym wlochu mialem tez cos takiego, ogladalem tez kiedys barchette z pierwszych lat pordukcji z takim czyms,

Addios
    Gość

Domyślnie

Co do wspomagania to nie lej byle czego bo potem są problemy że padła pompa itp. Jak chcesz szybko spuścić stary płyn to wystarczy że odkręcisz przewód ten co idzie do zbiorniczka z płynem i spuścisz cały płyn ze zbiorniczka i trochę z przekładni. Zaznaczam że w 100% nie pozbędziesz się tym sposobem płynu bo zostaje go jednak trochę w przekładni. Poszukaj podobnego tematu bo było to dość dokładnie opisane.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Plyn polecił mi gosciu w motoryzacyjnym, dal ten ze sredniej polki - jak twierdzil ludzie nie narzekaja na niego,
    dzisiaj troche pada, a nie chce mi sie jechac do garazu wiec sobie odpuszcze, ale bede musial jak najszybciej to wymienic,

a jak sprawdzic te czujniki w drzwiach ?

Addios
    Gość

Domyślnie

Sprawdź też czujniki jak masz to w tylnej klapie i pod maską. Może gdzieś odłączył się przewód albo przetarł. A czujniki w drzwiach są przykręcone za pomocą jednej śrubki więc ją wykręć i zobacz czy wszystko jest ok.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Witam,
    co do tego immobilizera wyglada to tak

co ciekawe nie mam na zegarach kontrolki CODE, ani nie mam nic w dokumentach o karcie, kodów ;O
    co do odpalania zauwazylem ze chodzi chyba o właczone wycieraczki,
    kiedy w momencie przykladania tego do tego czytnika i odpalania auta w miedzy czasie kiedy zrobie cos co wymaga pradu np wlacze swiatla wycieraczki czy zmienie glosnosc radia - musze wtedy powtorzyc to przykladanie,

a teraz ku przestrodze, chcialem zaoszczedzic na pascie do lakieru, kupilem w lidlu ta W5 - zaoszczedziłem cale 5 zł = klar schodzi na calym dachu ;(

Addios
    Gość

Domyślnie

Dziwny trochę ten immobilaizer ale ważne że spełnia swoje zadanie. A co do pasty to niestety ale na tym nie warto oszczędzać w końcu nie kupuje się tego codziennie.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

co do pasty,
    wymyslilem sobie ze wypastuje auto bo o stalo czyste,
    podjechalem do lidla bo motoryzacyjne juz zamkniete no i teraz mam ;(
    orientuje sie ktos ile cena malowania dachu z szyberdachem

Mieszka w