Czesc,
Wiem ze nie lubicie takich tytulow tematow, ale nie bede dla paru drobnostek zasmiecal forum i robil osobne tematy.
Sprawa 1:
Podczas jazdy auto mi wibruje, nie za mocno ale czuc. kierownica wibruje w odchyleniach 'gora-dol', nie na boki. Wibracuje wyraznie czuc w dolnej czesci auta - podloga, pedaly. Na desce czuc mniej. Najbardziej wibruje przy predkosciach koo 60-70 k/h. przy nizszych i wyzszych prawie wcale lub wogule. Pierwsza moja mysle byly felgi i opony - mimo pionowych a nie poziomych wibracji kierownicy. Pojechalem do wulkanizatora, kola jkeszcze raz powywazal jedna felga mowil ze moznaby wyprostowac ale nie ma tragedii i wjezdzie nie powinienem tego czuc. Dodam jeszcze ze owe wibracjer zauwazylem tez w czasie postoju na biegu jalowym - sa cykliczne. co jakis czas auto w nie wpada troche powibruje i spokoj, i od nowa. Podejrzana jest zatem poduszka silnika- i tutaj pytanie do Was jak sprawdzic czy to puduszka silnika ? a jesli tak to ktora bo slyszalem ze jest kilka
Sprawa 2:
Zarowno w Alfie jak i w 2 aucie (lanos) lakier na prograch na styku z uszczelkami od drzwi no co tu kryc troche odchodzi cieniutenka linia. Jakies pomysly ? ja myslelalem o czyms takim :
http://allegro.pl/nakladki-progowe-a...341881948.html
Probowal ktos juz cos podobnego ?
Sprawa 3:
Czy wymiana oslony przegubu z przodu od strony pasazera jest skomplikowana ? ile moze zawolac mechanik (w takich granicach 'zdroworozsadkowych' )
Sprawa 4
Zna ktos jakis sposob na porysowana szybe
Sprawa 5
Wymienialem ostatnio wahacze dolne przod, tuleje zwrotnicy z tylu i jeden poprzeczny z tylu. Ustawiac zbieznosc ? pytam bo zbliza sie mi przeglad i moge przy okazji (65zl za os). Auto chodzi ok, nie znosi go na boki.