Tak jak koledzy pisali- trzeba uważac na ten kanał, zeby radio nie byłodo niego docisniete, bo można stracić regulację temperatury nawiewu- ja własnie tak miałem- niby radio wchodziło bez problemu, ale regulacja temperatuty działała na zasadzie- całkiem zimne, albo max gorące i koniec, po wyciagnieciu radia, regulacja temperatury działała ok. Podłożyłem pod radio grubszą podkładkę- żeby nie wchodziło zbyt głęboko i żeby podkładka nie rzucała się w oczy i jest ok. Spróbuj pokombinować z jakąś podkładką- najlepiej w kolorze deski rozdzielczej żeby się nie rzucaław oczy.
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
http://www.allegro.pl/item968268462_...02r_ramka.html
A ja mam coś takiego i nie mam problemu i całkiem ładnie to wygląda - radio mam Blaupunkta.
Ostatnio edytowane przez turbodymoman156 ; 11-04-2010 o 21:20
ja mialem podobny problem, mam JVC skubane jakies dlugie bo we wczesniejszym aucie ladnie sie chowalo a tu ciutkie wystaje ale przerobilem troche ramke i juz jakos to wyglada przyjemnie.
Tylko właśnie bardzo mi zależy, aby nie wystawało ani mm więcej niż powinno, najwyżej przerobie kostki przyłączeniowe z tyłu radia, trudnomoże uda się zaoszczędzić z 5 mm
![]()
Też miałem problem z Clarionem i niestety tylko dorobienie ramki o grubości 5 mm pomogło .Jest jeszcze druga ważna sprawa ,jeżeli wciśniesz radio na siłę to tył radia będzie napierał na ten czarny plastik za nim co spowoduje zablokowanie klapy od nawiewu która dodatkowo zblokuje cięgna i będziesz miał nawiew tylko na szybę lub szyba plus nogi (tak problem występował u mnie po wciśnięciu radia na styk) Po zamontowaniu tej ramki 5mm radio jest wysunięte do przodu ale nie wygląda to tragicznie.