Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Pomocy, Xenony mi padaja

Driver
    Gość

Domyślnie

Dziekuje wszytskim za pomoc ale powiedzcie jeszcze gdzie moge zdobyć schemat do ksenonów? Ksenony sa oryginalne (fabryczne) żarówki nie chińskie a GERMANY PHILIPS. Pod lewym przednik kołem miale uksyty jeden przewód od czujnika ale po naprawie dalej nic n ie działa. Wszystkie mozliwe komputery nie moga sie połączyć z lampami nawet na fabrycznych przetwornicach. Dlaczego lampy "sie połozyły" i nie nikt nie wie jak co i dlaczego. Mozecie powiedzieć jak skombinować schemat do tych lamp???

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Są dwa programy dostępne w internecie.
    1. DTE
    2. eLearn

guust
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie odnosnie mojego problemu, bo nie nzalazlem odpowiedzi na forum...

padl mi xenon z prawej strony, po prostu przestal swieciec - bez wczesniejszych objawow (czytalem ze jakies kolory sie zmieniaja...) teraz nie wiem czy przetwornica, czy zarnik jest do wymiany, jak uwazacie, jest jakis sposob zeby to sprawdzic bez demontowania?

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał guust Zobacz post
    Mam pytanie odnosnie mojego problemu, bo nie nzalazlem odpowiedzi na forum...

padl mi xenon z prawej strony, po prostu przestal swieciec - bez wczesniejszych objawow (czytalem ze jakies kolory sie zmieniaja...) teraz nie wiem czy przetwornica, czy zarnik jest do wymiany, jak uwazacie, jest jakis sposob zeby to sprawdzic bez demontowania?
    przełóż żarnik z jednej do drugiej lampy i sprawdź czy będzie świecić, a potem są już schody, żeby przełożyć na próbę przetwornicę trzeba demontować zderzak, a jak przetwornica będzie ok to niestety pomoże tylko wymiana zapłonnika co wiąże się z rozklejaniem lampy (ten klej w piekarniku nie puści).

guust
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    przełóż żarnik z jednej do drugiej lampy
    no wlasnie slyszalem ze strona kierowcu jest tragiczna ze wzgledu na dostep... wiec chcialbym tego uniknac... a po samym wygladzie zarnika mozna ocenic, jak w 'zwyklych' zarowkach?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

no wlasnie slyszalem ze strona kierowcu jest tragiczna ze wzgledu na dostep... wiec chcialbym tego uniknac... a po samym wygladzie zarnika mozna ocenic, jak w 'zwyklych' zarowkach?
    jak masz laboratorium w domu to pewnie można :-) tam nie ma żadnego drucika jak w żarówce, jest tylko gaz

guust
    Gość

Domyślnie

to teraz pytanie standardowe, wiadomo ze philipsa trzeba, ale na allegro az sie roi od roznych cen i philipsow, czytalem gdzies na forum, ze w sprzedazy sa zarowki z odrzutu, ze niby philips, ale 2-3 sort...

http://allegro.pl/listing.php/search...gory=4140&sg=0

czy cena 150pln jest realna, czy cos za tanio, bo w sklepie widzialem po 280....

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

to teraz pytanie standardowe, wiadomo ze philipsa trzeba, ale na allegro az sie roi od roznych cen i philipsow, czytalem gdzies na forum, ze w sprzedazy sa zarowki z odrzutu, ze niby philips, ale 2-3 sort...

http://allegro.pl/listing.php/search...gory=4140&sg=0

czy cena 150pln jest realna, czy cos za tanio, bo w sklepie widzialem po 280....
    ja kupiłem takie Philipsy za ok 100 zł i na razie świecą, trudno powiedzieć czy to oryginał Philipsa, ale raczej nie bo stare żarowki wyglądały inaczej.
    Jak będziesz wymieniał to kup od razu 2 szt. bo będą świecić innym kolorem.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubuskie :)
    Auto
    AR 166 2,5 V6 AR 156 2,4 JTDm 20V

Domyślnie

Podłączam się pod temacik z zapytaniem
    Od zakupu mojej AR 156( jakieś 2mce temu) miałem problem z ksenonem po stronie kierowcy. Żarówka gasła po jakimś czasie ale wystarczyło wyłączyć i włączyć światłą i działało. Wczoraj ten patent przestał działać. Zapala się na jakieś 30-40sek i gaśnie. Więc mam pytanie - żarówka czy coś innego?
    A! No i jeszcze jedno. W czasie przerwy w pracy próbowałem dostać się do żarówki i...załamka ;/ Jest na to jakiś patencik? Myślałem że po Citroenie XM mnie już nic nie ździwi ale jednak kopara mi opadła. Próbowałem wyciągnąć cały reflektor ale po odkręceniu górnej nakrętki, małej części atrapy i wypięciu z dolnych uchwytów coś jeszcze trzyma. Widzę pod obudową świateł jakąś 10tkę ale nie mogę się tam dostać i nie mam pewności czy to jest to co trzyma.
    HELP

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał FrankyFurbo Zobacz post
    Podłączam się pod temacik z zapytaniem
    Od zakupu mojej AR 156( jakieś 2mce temu) miałem problem z ksenonem po stronie kierowcy. Żarówka gasła po jakimś czasie ale wystarczyło wyłączyć i włączyć światłą i działało. Wczoraj ten patent przestał działać. Zapala się na jakieś 30-40sek i gaśnie. Więc mam pytanie - żarówka czy coś innego?
    A! No i jeszcze jedno. W czasie przerwy w pracy próbowałem dostać się do żarówki i...załamka ;/ Jest na to jakiś patencik? Myślałem że po Citroenie XM mnie już nic nie ździwi ale jednak kopara mi opadła. Próbowałem wyciągnąć cały reflektor ale po odkręceniu górnej nakrętki, małej części atrapy i wypięciu z dolnych uchwytów coś jeszcze trzyma. Widzę pod obudową świateł jakąś 10tkę ale nie mogę się tam dostać i nie mam pewności czy to jest to co trzyma.
    HELP
    mogłeś załatwić przetwornicę/zapłonnik, ale to nie chińszczyzna więc obstawiam raczej zużyty żarnik. Ja przezornie wymieniłem już jak zaczął lekko migać.

Do lewego żarnika spokojnie się dostaniesz bez wyciągania lampy (żeby je wyciągnąć musiałbyś zdejmować zderzak, po pierwsze ta śruba na klucza 10 trzyma na dole, a po drugie lampa nie wyjdzie bo przetwornica na dole haczy o zderzak). Kup sobie krótki śrubokręt krzyżakowy i odkręć wieczko lampy, zdejmij wtyczkę zapłonnika przekręcając ją, potem przekręć ten czarny plastik przy żarniku chyba w stronę przeciwną do zegara, wyciągnij żarnik i włóż nowy. Trochę z tym gimnastyki, ja za pierwszym razem chyba się z godzinę męczyłem żeby wymienić żarnik :-)