Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Alfa romeo gt 2004 diesel

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał parasite Zobacz post
    hehe oczywiście macie rację, z kolegą już rozmawiałem ( na dachu jest naklejka - ufff ), ale mimo wszystko chciałbym poznać też Wasze zdanie. Dzisiaj mam dostać więcej zdjęć
    Nie chcę tej Alfy jakoś faworyzować ale ona wygląda najlepiej z tego co do tej pory pokazywałeś.

Na plus przemawia fakt, że auto ma wymienione dosyć drogie podzespoły, które musiałbyś prawdopodobnie wymienić zaraz po kupnie Alfy za +-30-35 tys. zł.
    Dolicz sobie rozrząd, troszkę zawieszenia, oleje i filtry i wyjdzie Ci coś w podobnej cenie.

Tutaj masz nawet wymienione sprzęgło z dwumasą, które do najtańszych nie należą, EGR (też lubi często się sypnąć) no i wahacze, które w Alfie potrafią się odezwać.

Teraz porównaj sobie fotele w tej aukcji i w tych, które podałeś. Widać, że tutaj fotele nie są powycierane a skóra nie jest mocno popękana.

Rozmawiałem jakiś czas temu z kolegą "Peryl" na forum, który kupił GT w granicach 35 tyś zł. Też byłem zainteresowany tą sztuką a okazuje się, że była bita w przód i w tył i sporo rzeczy do wymiany miała.

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Ja co prawda pod kątem blacharsko- lakierniczym się nie wypowiem, bo średnio się znam, ale jeśli w tej Alfie rzeczywiście było wymieniane to co zostało napisane, to podobnie jak kolega Yerzo proponowałbym Ci lepiej się jej przyjrzeć. Dajesz 40 tysięcy ( minus to co wytargujesz ) i po prostu jeździsz. Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się długo tylko jechał ją oglądać, zabrał kolegę na wycieczkę do ASO na wspólne sprawdzenie samochodu i w przypadku pozytywnej weryfikacji auta zakończył transakcję

parasite
    Gość

Domyślnie

ok, nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kolejne dokładniejsze fotki i wstępne ustalanie terminu spotkania ...
    dzięki za dotychczasową pomoc

p.s. ale jaja, tego jeszcze nie grali ... jakiś idiota stuknal dzisiaj moja przyszla alfe
    Ostatnio edytowane przez parasite ; 07-05-2010 o 15:44

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał parasite Zobacz post
    p.s. ale jaja, tego jeszcze nie grali ... jakiś idiota stuknal dzisiaj moja przyszla alfe
    o masz... jeden chciał bardzo kupić a drugi bardzo sprzedać.

Coś poważnego się stało ? Jeśli to jakaś drobna rzecz to wraz myślę, że warto zastanowić się nad tym egzemplarzem (oczywiście w niższej cenie) i zrobić we własnym zakresie.

parasite
    Gość

Domyślnie

niby nic wielkiego,( kolega przesłał mi fotki ze stłuczki ) więc wciąż jestem zainteresowany tym modelem

p.s. Yerzo ( lub ktokolwiek inny, niestety odzew na forum jest mały ), a co powiesz o tym modelu ??
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13020157
    wydaje się za tania jak na ten rocznik, mimo uszkodzonych drzwi, tymniemniej ciemny kolor bardziej mi się podoba ( ogólnie to marzy mi się czarna z czerwoną skórą )
    Ostatnio edytowane przez parasite ; 08-05-2010 o 17:20