nie da się regulować...trzeba jakiś patent np. podkładka między maskę a dyszę żeby trochę obniżyć strumień. Genralnie spryskiwacze szyb to lekki niewypał w 159![]()
nie da się regulować...trzeba jakiś patent np. podkładka między maskę a dyszę żeby trochę obniżyć strumień. Genralnie spryskiwacze szyb to lekki niewypał w 159![]()
powiedziałbym nawet, że regulacja całej maski to jedyna możliwość regulacji dysz...myślę, że nowe dysze nie będą pryskać w inne miejsce. Mi pryskają w cały świat !! pod maskę, na dach a na szybę tylko przy okazjitaki urok.
Był taki porblem w Fiatach Punto tylko tych nowszych. Producent poprostu zagalopował się w stylizacji a nie uwzględnił sprysku. Co było efektem działania sprysku na dół szyby przedniej(leciutki wyciek). Panowie miejący taki problem rozebrali plastik przy wycieraczkach potem coś tam podkładali, zmieniali dysze, wycinali. Nawet odwiedzili ASO Fiata ale tam mechanicy nie poradzili sobię z tym patentem. Było o tym w TVN Turbo program Turbo Kamera.
<<-<---Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath--->->>
Panowie, czy ktoś coś wymyślił w temacie regulacji? Jeżeli wymiana, to macie jakiś patent na szybką wymiane tych dysz?
ja popodginalem gniazdo spryskiwacza i jest ok
Ja po prostu nie używam ich na postoju, bo nie będę mył komuś z tyłu auta. Jadę tak z 20-30kmh i jak psiknę, to działają, także spoko.
Z Bellą się nie walczy, z nią się trzeba nauczyć żyć![]()
a ja sobie nałożyłem niewidzialna wycieraczke na szybe i szyba sie prawie w ogóle nie brudzi a deszcz piękne spływa nie utrudniając widoczności...
Problem w tym, ze nawet w czasie jazdy, wiekszosc plynu leci na dach, przez co wycieraczki lataja na sucho. Szpilka tylko uszkodzilem mgielke :/
cześć,
Mega denerwuje mnie temat tych spryskiwaczy, naprawdę nie da się tego jakoś ulepszyć? szukałem to nie ma zamienników... Sam próbowałem jakoś to igłą podważać i niestety teraz jest jeszcze gorzej ;p komuś udało się z tym wygrać?