Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: mata miekka czy twarda

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

To i ja dodam swoje 3 grosze Bardzo dobrymi matami są maty STP mające bardzo dobry stosunek jakość/cena. Jednak przy tłumieniu drzwi bardzo ważną rzeczą jest zaślepienie otworów technologicznych wewnętrznego poszycia drzwi (można zakleić matą - ja przed wyklejaniem zewnętrznego poszycia nituje je blachą). Dzięki temu rozwiązaniu otrzymujemy coś w stylu zamkniętej komory. Dodatkowo między wewnętrzne poszycie a boczek można wykleić gąbką w celu zmniejszenia rezonansu tapicerki.
    iCAtronic - Elektronika samochodowa.
    Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
    http://www.icatronic.pl

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    To i ja dodam swoje 3 grosze Bardzo dobrymi matami są maty STP mające bardzo dobry stosunek jakość/cena. Jednak przy tłumieniu drzwi bardzo ważną rzeczą jest zaślepienie otworów technologicznych wewnętrznego poszycia drzwi (można zakleić matą - ja przed wyklejaniem zewnętrznego poszycia nituje je blachą). Dzięki temu rozwiązaniu otrzymujemy coś w stylu zamkniętej komory. Dodatkowo między wewnętrzne poszycie a boczek można wykleić gąbką w celu zmniejszenia rezonansu tapicerki.
    Wszystko się zgadza, tyle że gąbka chłonie wilgoć z deszczu oraz podczas mycia auta i po jakimś czasie może się tam pleśń tworzyć a w najgorszym wypadku tapicerka nam rozmoknie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Wszystko się zgadza, tyle że gąbka chłonie wilgoć z deszczu oraz podczas mycia auta i po jakimś czasie może się tam pleśń tworzyć a w najgorszym wypadku tapicerka nam rozmoknie.
    Są specjalne gąbki nie chłonące wilgoci produkowane przez producentów materiałów tłumiących. Jeśli dobrze wytłumimy drzwi odseparowując wnętrze drzwi od tapicerki raczej nie powinno być problemu z wilgocią w tym miejscu.
    iCAtronic - Elektronika samochodowa.
    Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
    http://www.icatronic.pl

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    Są specjalne gąbki nie chłonące wilgoci produkowane przez producentów materiałów tłumiących. Jeśli dobrze wytłumimy drzwi odseparowując wnętrze drzwi od tapicerki raczej nie powinno być problemu z wilgocią w tym miejscu.
    Podejrzewałem, że masz te na myśli ale nic o tym nie było napisane więc wolałem wspomnieć, żeby inni się nie zdziwili po montażu zwykłej gąbki materacowej.