Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Hak Holowniczy w SW.....

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    156 SW 1,9 JTD M JET '03 FL 147 1,9JTDm FL '06 :)

Domyślnie

Panowie ponawiam pytanie z racji zblizających sie wakacji. pojezdzilem troche popytalem i ku mojemu zaskoczeniu mowia mi ze haki do AR przed FL tj do 08.2003 nie pasują do alfy po FL. Moja Alfa jest z końcówki 2003. Wiec Pytam Was jak to jest z tymi wersjami? pasują nie pasują?
    Drugie moje pytannie dotyczy tematu montażu, którego chcialem sie podjąc po Waszych postach....tyle że , mowią mi ze trzeba demontowac m.in zderzak...Jesli ktoś ma za sobą motnaz to napiszcie jak bardzo trzeba oskubac tyłek zeby móc zamonotwac.
    No i 3 pytanie dotyczy samego sprzetu. otorz panowie wycenili hak bosal 033-193(wyprodukowany od 08.2003-11.2004r, dziwne??) + montaż, na 1400 zł, osobiscie chyba nie do przejscia dla mnie ta kwota. dlaczego wypisalem ten model Haka? no bo Chce automat wypinany i to zasugerowali szpece.... znacie moze jakies tansze haki lub sklepy które cos takiego maja w swojej ofercie??
    Bardzo Was prosze o pomoc i z góry dzieki
    pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    156 SW 1,9 JTD M JET '03 FL 147 1,9JTDm FL '06 :)

Domyślnie

Podbijam.....chlopaki nikt nic nie wie...?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Bardzo dobre haki robi firma ze słupska poszukaj na allegro kupisz go za około 400zł, dostaniesz też instrukcje montażu. Ja bym się nie pchał w automat bo różnie z nimi bywa, a odkręcenie dwóch śrub i wyjęcie kuli zajmie ci max 5 minut. Montowałem hak w 156 sw przed liftem i nie zdejmowałem zderzaka ani go nie ciąłem (rzadko w którym samochodzie zdejmuje się zderzak do montażu haka). Różnica w haku jest tylko między sedanem a kombi.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    grodzisk maz.
    Auto
    156 SW 2004 1,9JTDm

Domyślnie hak 156 po lifcie

Witam Szanownych Kolegow,
    Dzisiaj zamontowali mi hak ze slupska w mojej 156 SW po lifce. Jak wszystkich nurtowalo mnie pytanie czy hak do wersji przed lifetem (haki ze slupska sa tylko do tej wersji a pasuja i do sedana i SW) bedzie pasowal do mojego pojazdu - powod - roznica w cenie miedzy hakiem do wersji przed liftem (635 zl montazem) a dedykowanym automatem do wersji po lifcie (1600zl sam hak) - i okazalo sie ze ..... nie pasuje - otwory w lewym mocowaniu haka sa przesuniete wzgledem gotowych otworow w lewej podluznicy w samochodzie. Mozna jednak wywiercic nowy otwor w mocowaniu haka (otwory w samochodzie pozostaja nie naruszone a konstrukcji haka w zaden sposob to nie przeszkadza) i skrocic lewy plaskownik (i wywiercic w nim nowy otwor) ktory montowany jest od spodu auta. W prawym mocowaniu monter dodal tez jedna srube przewiercajac mocowanie haka i blache przy podluznicy (nie dopytalem juz po co to)
    Co do wiazki elektrycznej nie potrzebny jest modul - wszyskto dziala poprawnie na lampkach testowych w warsztacie - co prawda jeszcze nie sprawdzalem jak to sie zachowa jak podczepie camping (ma w sumie 6 zarowek podpietych do postojowek = 2xpostojowe 2xobrysowki i 2xtablica) jesli pradu nie starczy to poprostu zamontuje przekaznik jak koledzy wczesniej podpowiadali ('pradu" nie trzeba ciagnac az z akumulatora - mozna "uzyc" pradu z gniazdka zapaliczki ktore jest w bagazniku).
    Jako ze w/w rozwiazanie nie jest rozwiaznaniem takim jakie przewidzial producent haka nikomu nie sugeruje/zalecam tego co tu przedstawilem prosze traktowac to informacyjnie.
    pozdrawiam
    Marcin

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    grodzisk maz.
    Auto
    156 SW 2004 1,9JTDm

Domyślnie

Witam ponownie maly update. Niestety po podlaczeniu kempingu pradu jednak nie starczylo wiec zamontowalem przekazniki (po jednym na strone) wszystko dzila bardzo ladnie.
    Pozdrawiam
    Marcin