Witam miałem identyczną sytuację z górnymi wachaczami firmy QAP zakupiłem je w styczniu i wymieniłam sam wczoraj pojechałem na przegląd i LIPA wachacze do wymiany, ale już od jakiegoś czasu słyszałem jakieś stuki ale byłem pewny że siada coś innego.
Ale na dobrą sprawę to wachacze po 90 zł za sztuką to tylko pretensje do samego siebie![]()
Na aukcji Allegro w listopadzie 2009r. kupiłem tanio komplet wahaczy ( dół i góra oraz łączniki stabilizatora) na przód do mojej ar 156SW 2,4 jtd. Wymieniłem to wszystko w zakładzie mechaniki pojazdowej na co mam potwierdzenie (faktura). Po 7 miesiącach i przejechaniu ok. 5 tys km górne wahacze dostały luzu. Na przeglądzie diagnosta nie przepuścił mi auta i odesłał do warsztatu. Wymieniłem więc toto na firmy TRW czyli ok. 2 razy droższe niż QAP. QAP daje 2 lata gwarancji!!! Wysłałem wahacze wraz ze zgłoszeniem gwarancyjnym do dystrybutora i na razie czekam. Zobaczymy jak się dystrybutor QAP zachowa. Inną sprawą jest koszt tego przedsięwzięcia i kłopot. Co z tego że QAP w komplecie kosztuje ok 80 czy 90 zł za sztukę jak dochodzą koszty wymiany!!! Sami więc wybierzcie. Piszę to jako przestrogę dla chcących zaoszczędzić. Muszę przyznać, że inne wahacze, np VEMA, też nie były trwalsze. O zachowaniu dystrybutora QAP napiszę jak dostanę odpowiedż.
A ja mam vemy i ponad 40 tys. km głównie po Wrocławiu i żyją.
Bo są vemy i vemy. Wychodzi, że te prawdziwe vemy są OK, a podróby - jak zwykle - do niczego. Pytanie, jakie Ty miałeś.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Już od dawna wiadomo że...
QAP to nie QAP... tylko.... QPA!
To co oryginalne jest zawsze najlepsze i taka prawda...
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Ja wsadzilem do swojej belli gorne wahacze TRW. Po przejechaniu 5 tys. km tlukly sie niemilosiernie. Zrobily sie duze luzy na simeringach a kola nie trzymaly kontow.
Oczywiscie na gwarancji zostaly wymienione (na inna firme, nie pamietam jakie), jednak niesmak pozostal.
Bo pewnie to też były podróby made in China.
Ja mam Vemy i śmigam już 3tyś km![]()