Pewnie, że tak. Najmniej miejsca jest właśnie w 2,4 20V, bo po założeniu 225-tek, do osłony skrzyni biegów i zwrotnicy są już milimetrowe odległości dlatego 215 to maksymalny książkowy rozmiar![]()
Mam 225/35/18 i jeszcze dystanswchodzi normalnie nie wystaje
co do tyłu to faktycznie można zyskać na trakcji, ale przód to chyba troszkę duże obciązenie dla ukłądu wspomagania.I o ile zawieszenie jeszcze nie jest az tak drogie to jednak wspomaganie może juz pociągnąc po kieszeni.\
dlatego jednak wrzucę na tył 215 a na przodzie zostawię kulturalne 205
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
A co Ty masz napęd na tył?Zakładaj 4 jednakowe opony jak chcesz w pełni korzystać z samochodu...
nad opcją 4 będę myślał... boję się o wspomaganie troszkę...
215 to nie jakaś super szeroka opona żeby zaraz coś ze wspomaganiem miało się stać, tym bardziej że 215 jest jako rozmiar opcjonalny dla 156. Ja jeżdżę na takich już 4 rok i nic się złego nie dzieje.
Nie bedziesz zalowal, zakladaj 215-tki
Tez jezdzialam na takich i bylam super zadowolona - zdjecia w mojej galerii![]()
A ja jeżdżę na 215/45/17 przód i 225/45/17 tył
Robię 180 km dziennie (w tym 40km Warszawa) i nie narzekam na spalanie (6.5 l/100km)
Co do zawieszenia, właśnie jutro wrzucam wahacze wszystkie TRW i się zobaczy ile wytrzymają
Dotąd wymieniałem pojedynczo jakieś badziewie i niestety wytrzymywały kilkanaście tysięcy
Moim zdaniem połączenie 215 i 225 = fajny wygląd i brak wyczuwalnej różnicy![]()
Na 225 czułem się jakbym jechał walcem