bo nawet się nie pofatygowali i nie wykręcili świec tych na fajkach... i wymienili tylko te na cewkach...
bo nawet się nie pofatygowali i nie wykręcili świec tych na fajkach... i wymienili tylko te na cewkach...
Nie ma się czym przejmować. Swiece możesz dokupić na sztuki i uzupełnić tam, gdzie trzeba. Tylko pytanie, czy to załatwi problem braku mocy. Świece i kable w tym względzie są bardzo ważne, ale są jeszcze inne elementy, które mogą mieć na to wpływ.
to nie było przyczyną braku mocy. przyczyną były wtryski i zostały wymienione, ale nie zmienia to faktu, że goście nie wiedzieli, że dwie główne świece są na cewkach, a na kolejnych dwóch cylindrach są na fajkach...
Po wymianie wtrysków moc wróciła a nawet jest lepiej niż było, tzn już na niskich obrotach czuje się moc a jak blisko 4 tyś zmienia się faza zapłonu to bosko szarpie do przodu:]
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-06-2010 o 19:53
Wtryskiwacze to jeden z najdroższych elementów w TS - nowe kosztują ok. 500 zł/szt.
Kto ci robił tą naprawę i skąd wziął wtryskiwacze - ile za to zapłaciłeś?
robili mi to Ci sami goście którzy wymieniali mi świece, skąd mieli wtryskiwacze nie wiem... zapłaciłem 700zł za wtryskiwacze z wymianą
No to zobacz za ile można kupić używane wtryski wraz z listwą. Wymiana tego to ok. 0,5-1,0 godz.
http://www.allegro.pl/item1039403371..._8_2_0_ts.html
Oczywiście zawsze pozostaje pytanie, co tak naprawdę zrobili ci goście, że samochód zaczął lepiej jeździć.
Widziałem na allegro, że można używane wtryski kupić za mniej niż 200 zł razem z listwą. Ja mam ponoć nowe założone, ale pokrywy nie odkręcałem więc nie wiem...
ale koledzy spokojnie. Czy w TSach nie jest tak, ze uklad swiec jest taki |D,M,D,M,M,D,M,D|, czyli miedzy drugim a trzecim cylindrem jest tak jakby zmiana ukladu i sa obok siebie 2 male swiece ?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 11-06-2010 o 13:57
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5