wszystkie tapicerki mam rozebrane. Rygle poluźnione. Nic to nie dało, nawet odłączając wszystkie drzwi po kolei z prądu, zamek odbija nawet na 1 załączonych do prądu drzwiach, gdy reszta jest odłączona. Gdzie jest centralka zamka w alfie?
wszystkie tapicerki mam rozebrane. Rygle poluźnione. Nic to nie dało, nawet odłączając wszystkie drzwi po kolei z prądu, zamek odbija nawet na 1 załączonych do prądu drzwiach, gdy reszta jest odłączona. Gdzie jest centralka zamka w alfie?
Gdzie jest centralka to nie wiem, a sprawdzałeś w środku zamka tak jak pisałem wyżej ? Wyjmij go całego i w środku poszukaj przyczyny. Bo inne urządzenia nie mają wpływu na działanie zamków
czyli mówisz żeby rozebrać 2 zamki? Jak pisałem wcześniej nawet po ich odłączeniu z prądu, tylnych drzwi tez nie zamyka. Czy więc jest sens je rozbierać. Kiedyś je już rozbierałem bo cycek z odlewu się urwał w jednych z nich. To był powód dla którego założyłem pilota.
Ostatnio edytowane przez bigkahoona ; 07-07-2010 o 09:40
podepne się pod temat ... na moje oko w mojej 156 kiedys byl alarm i chyba pilot ;p;p jest kontrolka na kierownicy jest syrena pod machą i jakieś czujniki nad głową przy szybie... chciałem to reaktywować ktoś wie jak to uczynić od razu mowie brak pilota ... na moje oko trzeba kupić wszystko i dać do elektryka do zabawy.. ale może ktoś zna sposób żeby tamto ruszyło i może doradzi coś ciekawego np z allegro.
sterownik kupisz za 80 zł z 2 pilotami. Tyle samo bierze gościu za podłączenie.
A ja dalej jeżdżę jak bamber bez tapicerki...
gold1 może jest to alarm który uruchamia się po przekręceniu kluczyka w zamku, bo nie każdy jest z pilota.
bigkahoona
Być może sterownikiem centralnego zamka są zamki z przednich drzwi bo nie wydaje mi się żeby była jakaś centralka. Wyjęcie ich i rozebranie jest szybkie bo oprócz plastiku nic więcej nie zdejmieszwszystko jest zanitowane. Spróbowałbym wyczyścić i przejrzeć elementy które o siebie trą
Ostatnio edytowane przez amoook ; 07-07-2010 o 16:08
podłubałem pod kierownica w kablach i zamek zaczął działać![]()
Cieszy mnie to bardzo, że udało Ci się to zwalczyć, bo pewnie wkurwiało na max'astarałem się pomóc
![]()