to juz wole elteca szytego na miare. Pozdrawiam
to juz wole elteca szytego na miare. Pozdrawiam
Dedykowany to szyty na miarę ze wszystkimi mocowaniami i opaskami pasującymi do rury i wnęki w zderzaku - wystarczy stary zdemontować i założyć nowy , zała operacja 15min.
A Sebring to firma i masz na niego 3 lata gwarancji
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czy przy ropie taki tłumik coś daje :?: Tzn. nie chodzi mi o przyrost mocy oczywiście,tylko jak jest z odgłosem motoru :?: Mruczy,buczy,czy jeszcze coś innego :?: :wink:Napisał Maciek-156
mi chodzi tylko oto czy w tłumik uniwersalny o dosyc dużej szerokości nie spowoduje mocy.
Pozdrawiam
na temat wydechu możesz poczytać tutaj:Napisał b.pawelek
http://www.grabowski.com.pl/uklady_wydechowe.htm
strona bardzo ciekawa aczkolwiek jedyne co z niej zrozumiałem to to że trzeba kupic tłumik dedykowany badz na miare.
Pozdrawiam
To jest tłumik specjalnie dedykowany do jtd - dźwięk specjalnie się nie zmienił, może jest trochę niższy, ale nie o to tutaj chodzi. Generalnie jest lepszy przelot i turbina łatwiej wkręca się na obroty,dodatkowo po jego zamontowaniu nie grzeje mi się juz podłoga bagażnika. A już całkowicie na marginesie ma odlotowe grawerowane końcówki idealnie wpasowane w zderzak.Napisał grzelutek
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
- no to ja czekam na fotki. Nie tylko samego tłumika, ale ogólnie ciekaw jestem jak Twoja Alfa wygląda.Napisał Maciek-156
Jeśli już jesteś w naszej galerii, to zapodaj do niej linka, albo do zdjęć gdziekolwiek umieszczonych.
Witam, a ja chcę sobie wstawić tłumik z podwójną końcówką okrągłą prostą o średnicy 80mm. Polecicie zaufaną firmę w tym temacie? Z góry dzięki.
Tutaj jest dział 156, więcej informacji uzyskasz w dziale 166, albo w dziale tuning.
Wydaje mi się, że w przypadku 166 nie ma problemu, bo można zamontować ostatni tłum z mocniejszych wersji, które standardowo miały podwójną końcówkę, ale skoro masz 2.0 V6 to chyba już taki masz...
Wszystko zależy od tego jaką sumą dysponujesz, za dobry markowy tłumik, dedykowany do modelu trzeba zapłacić 1.000zł i więcej, a na uniwersalne raczej szkoda portfela wietrzyć.
Ja proponował bym np. Sebring, Supersprint, Novitec, Ragazzon, czy Remus, chociaż ten ostatni przemawia do mnie najmniej.
Pozdrawiam.
- Rafał