Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Klima dziwnie syczy

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Oki chłopaki troszke mnie uspokoiliście . Prosze mi powiedziec gdzie jest filtr kabinowy sorki za gupie pytanie ale noo nie weim poprostu nie wiem . dodam tez ze filtr kabinowy nie wymieniany ze 3 lata . jak kupiłem alfe rok temu to nie zmieniałem poprzedni własciciel tez nie wymieniał bo to niechluj był okropny. na servis klimy podjade we wrzesniu jak wróce z pracy narazie jestem w Juracie i jak z ciekawosci zadzwoniłem do serwisu w gdansku zapytac o wymiane sprzegła to powiem wam ze ceny to tu maja kosmiczne w porównaniu ze slaskimi warsztatami . Czyli sam nie moge sprawdzic stanu czynnika chłodzącego ??

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    Oki chłopaki troszke mnie uspokoiliście . Prosze mi powiedziec gdzie jest filtr kabinowy sorki za gupie pytanie ale noo nie weim poprostu nie wiem . dodam tez ze filtr kabinowy nie wymieniany ze 3 lata . jak kupiłem alfe rok temu to nie zmieniałem poprzedni własciciel tez nie wymieniał bo to niechluj był okropny. na servis klimy podjade we wrzesniu jak wróce z pracy narazie jestem w Juracie i jak z ciekawosci zadzwoniłem do serwisu w gdansku zapytac o wymiane sprzegła to powiem wam ze ceny to tu maja kosmiczne w porównaniu ze slaskimi warsztatami . Czyli sam nie moge sprawdzic stanu czynnika chłodzącego ??
    no to się nie dziwię, że masz słabą klimę. Filtr kabinowy powinno się wymieniać 2 razy do roku. Masz go pod podszybiem po lewej stronie jak swtoisz przed silnikiem.
    1. Odkręcasz ramiona wycieraczek i podszybie
    2. Po lewej stronie masz schowany w głębi filtr który jest zamontowany na zatrzasku (teraz zalezy od wersji przed FL i po jest trochę inaczej)
    3, I wyjmujesz filtr. Przy wymianie od razu sobie odgrzyb klimę wpuszczajac specyfik pod wiatrak (tam gdzie masz filtr). Taki środek możesz kupić w każdym motoryzacyjnym za ok 30 zł(wystarcza na 4 odgrzybienia). Masz tam długi węzyk, który wpuszczasz głęboko jak możesz i psikasz pod wiatrak. Następnie ustawiasz klimę i ją włączasz, żeby sobie pochodziłą.
    4. Montujesz wszystko analogicznie i cała filozofia
    Pozwodzenia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

A jeśli masz alfe po lifcie wnętrza to filtr znajduje się za konsolą

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Mam alfke po lifcie wnetrza . oki zabiore sie za to i dam znac jak mi poszło . Dzieki chłopaki