Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Już widzę jak się śmiejecie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Niby by sie dalo, ale szkoda zachodu. Musial bys wymienic wajche przy kierownicy, silniczek wycieraczki dolozyc, kable pociagnac i spiac to jakos hmm... Jak masz czas i pieniadze ...

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Silniczek powinien być z klapą. Przekaźnik może, do tego rzeczywiście wajcha.

Chyba, że nie wymienisz od razu wajchy tylko zamontujesz sobie jakiś przełącznik dodatkowy albo podłączysz pod coś innego.

Proponowałbym najpierw podłączyć wycieraczkę pod akumulator i sprawdzić, czy działa. Jeżeli tak, to wtedy kombinuj. Jeżeli nie, to i tak nie ma sensu, bo musiałbyś kupować silnik itp.
    Oczywiście problemem też jest spryskiwacz, bo pewnie nie masz instalacji do tyłu - sprawdź.

Miedziak
    Gość

Domyślnie

No niestety patent z wrzuceniem biegu wstecznego nie działa ;// Narazie więc pozostaje przy atrapie i ręcznym ściąganiu wody o poranku (skarbonka pusta) :wink: Dzięki wszystkim i pozdrawiam!

Miedziak
    Gość

Domyślnie

A wiec sprawa wyglada tak ze przy wycieraczce jest silniczek a kabelek od niego jest uciety i nie widac zeby bylo go gdzie podlaczyc. Chcialbym to jakos zrobic ale gdzie by trzeba bylo wpiac instalacje od tej tylnej wycieraczki? Zrobilbym jakis wlacznik najprostrzy tylko ale nie wiem gdzie sie wpiac?

dareckib
    Gość

Domyślnie

hmm w niektorych samochodach jest tak ze tylnia wycieraczka wlacza sie tylko wtedy jak masz wlaczone przednie i wrzucisz wsteczny bieg.
    Przyjmuję to jako dobry dowcip... bo aż mi się nie chce wierzyć..

ja.m
    Gość

Domyślnie

Moja mama jeździ meganką i właśnie takowy patencik ma - polega to na tym iż podczas gdy masz włączone przednie wycieraczki i wrzucasz wsteczny to automatycznie załącza się tylna. Jak dobrze pamiętam to stilo też am coś podobnego...

Rosik
    Gość

Domyślnie

Błogosławieni ci, którzy nie widzieli a uwierzyli... :wink:
    http://www.motonews.pl/renault/news-...rt-20-16v.html

Tak samo w Micrach
    http://autoefl.com.pl/carofday.asp?cod=99