Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Przepływomierz ?

Wojce
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał discits Zobacz post
    Z tego co wybadałem to prawdopodobnie Mugen miał racje, pompa nie daje ciśnienia przy wciśnięciu gazu na zimno, przez to chyba są te strzały. Mam więc pytanie ile kosztuje taka pompa nowa/używana? Jeszcze raz napisze ze jest to wersja 1.4 TS po lifcie 2000
    Jakby pompa była to byś wcale nie zapalił ,tak mi sie wydaje , i dlaczego tylko na zimno nie daje ciśnienia a na ciepło daje ?? niech ktoś wytłumaczy co ma wspólnego ciepłota silnika z reakcją pompy paliwa

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR 156 1.8 ts 144kM. 98r.pr.

Domyślnie

proszę bardzo;zimny silnik potrzebuje więcej paliwa z racji większych oporów
    w silnikach gażnikowych włączane ssanie ,w nowszych konstrukcjach wtryskowych jest to realizowane automatycznie przez kompa autka,czyli wyższe obroty i dłuższy czas wtrysku do czasu gdy czujnik temp,da znać do kompa o temp,właściwej ,do tego właśnie jest potrzebne zwiększone zapotrzebowanie na paliwo a gdy jeszcze zwiekszamy obroty by ruszyć i pokonać opory toczenia auta to zaczynają się dziać różne niespodzianki.
    w skrajnych przypadkach można nawet auta nie odpalić.uf.
    Lekarze twierdzą:" kto raz upił się alkoholem jest alkoholikiem".
    To ja jestem alkoholikiem i alfaholikiem.

discits
    Gość

Domyślnie

Odświeżam temat

Po długim i kosztownych poszukiwaniach usterki w końcu ją znalazłem. Okazało się, że padnięta była sonda i styki na czujniku temperatury były słabe. Przy okazji do wymiany była uszczelka pod klawiaturą, świece, drązki kierownicze, sanki(wahacze w najbliższym czasie), 3 przepływomierze no i na koniec sonda

Powiedzcie mi czy jest to możliwe, żeby podczas diagnostyki silnika w ASO nie wykryto uszkodzonej sondy? Byłem moja Bellą w ASO w Żorach koło Auchan i tam właśnie podczas diagnozy (160zł) nie stwierdzili sondy, która jak sie okazało była wszystkiemu winna...