Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: zatrzaśnięte kluczyki

Użytkownik Świeżak Avatar matuch
    Mieszka w
    Rawicz-wielkopolska
    Auto
    AR Giulietta 1.4 T 170 KM

Smile

witam
    ja jak zatrzasnąłem kluczyki w bagażniku zrobiłem tak ( oczywiście jeśli zatrzasnąłeś kluczyki w bagażniku)
    1.odchyl logo do góry tak jak przy otwieraniu bagażnika i zdejmij dwie małe zaślepki
    2. będziesz widział tam dwie śruby które trzymają zamek śruby natnij wzdłuż tak aby można je odkręcić śrubokrętem wówczas będziesz mógł wyjąc zamek.
    3.Zamek będzie przyczepiony do haczyka który zwalnia bagażnika, wystarczy że go lekko pociągniesz i otworzy się bagażnik
    4.moje śruby nie nadawały się niestety do ponownego założenia dlatego założyłem nowe zwykłe śruby chyba na kluczyk 13 (niestety nie pamiętam teraz dokładnie)
    WAŻNE;
    nowe śruby będą miały trochę za szerokie łebki i nie da się zamknąć loga więc troszkę je zeszlifuj szlifierka a następnie troszkę pilnikiem

5.dzięki temu jak teraz zatrzasnę kluczyki to wystarczy odkręcić dwie śrubki lekko pociągnąć zamek i już masz otwarty bagażnik.
    ja miałem o tyle dobrze ,że zatrzasnąłem kluczyki przed domem podczas wyjmowania zakupów.
    warto sobie założyć śrubki na zwykły kluczyk ,później nie ma problemu jak zatrzaśnie się kluczyki gdzieś z dala od domu,wówczas można pożyczyć od kogoś klucz odkręcić dwie śrubki i już mamy otwarty bagażnik
    Pozdrawiam i powodzenia mi wszystko zajęło ok 20 minut i robiłem to pierwszy raz nic trudnego
    Ostatnio edytowane przez matuch ; 05-08-2010 o 11:05
    Matuch-miłośnik szybkich Pań i pięknych Alf

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał matuch Zobacz post
    witam
    ja jak zatrzasnąłem kluczyki w bagażniku zrobiłem tak ( oczywiście jeśli zatrzasnąłeś kluczyki w bagażniku)
    1.odchyl logo do góry tak jak przy otwieraniu bagażnika i zdejmij dwie małe zaślepki
    2. będziesz widział tam dwie śruby które trzymają zamek śruby natnij wzdłuż tak aby można je odkręcić śrubokrętem wówczas będziesz mógł wyjąc zamek.
    3.Zamek będzie przyczepiony do haczyka który zwalnia bagażnika, wystarczy że go lekko pociągniesz i otworzy się bagażnik
    4.moje śruby nie nadawały się niestety do ponownego założenia dlatego założyłem nowe zwykłe śruby chyba na kluczyk 13 (niestety nie pamiętam teraz dokładnie)
    WAŻNE;
    nowe śruby będą miały trochę za szerokie łebki i nie da się zamknąć loga więc troszkę je zeszlifuj szlifierka a następnie troszkę pilnikiem

5.dzięki temu jak teraz zatrzasnę kluczyki to wystarczy odkręcić dwie śrubki lekko pociągnąć zamek i już masz otwarty bagażnik.
    Pozdrawiam i powodzenia mi wszystko zajęło ok 20 minut i robiłem to pierwszy raz nic trudnego
    bardzo dobry pomysł z tym wykręceniem zamka
    wg manuala w eLearn te śruby można też odkręcić punktakiem bez nacinania i wtedy nadają się do ponownego wykorzystania.

Użytkownik Świeżak Avatar matuch
    Mieszka w
    Rawicz-wielkopolska
    Auto
    AR Giulietta 1.4 T 170 KM

Domyślnie

chciałem dać ten opis do działu zrób to sam aby każdy mógł to łatwo znależc ale niestety nie mogę tam zamieścić tego opisu nie wiem czemu próbowałem już dwa razy
    Matuch-miłośnik szybkich Pań i pięknych Alf

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

być może dlatego, że jest to sposób nie tylko na awaryjne otwarcie auta...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

każdy temat w dziale "zrób..." oczekuje na akceptację i dopiero potem jest widoczny