Autosklep24.pl działający przy LanciaTeam,
Panowie - jestem na etapie wymiany rozrządu. Zabieram się, a raczej liczę koszta.
Co potrzebuję wymienić?
Rozrząd: 2x rolka prowadząca + napinacz + pasek
Jeśli chodzi o pompę wody to - oprócz pompki, pasek wielorowkowy oraz... ? Napinacz, rolka?
Liczę na pomoc.
Kolego kobielczak, przy rozrządzie koniecznością są 2x rolka prowadząca, napinacz, pasek.
Pompa wody wytrzymuje, a przynajmniej powinna wytrzymać dwa paski, ale... jeśli nie masz pewności czy poprzedni właściciel ją zmieniał to lepiej nawet nie mysleć o zostawnieniu jej przy rozgrzebanym silniku bo jest co rozbierać w razie jej awarii.
Napęd paska mv nie jest koniecznością jesli nie jest w złym stanie.
Ostatnio edytowane przez QBA ; 30-08-2012 o 23:23
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Ja w Poniedzialek oddaje na wymiane i moj mechanik powiedzial ze 1400 z robocizna mi wyjdzie. Zalezy tez z jakiej hurtowni czesci itd no i ile za robocizne
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
Tak ma wszystkoTo jest gosc ktory pracowal w serwisie fiata a teraz grzebie sobie w domu
okazalo sie tez ze to znajomy mojej mamy wiec jest git
.Znaczy bylo bo dzisiaj dzwonil mi ze nie da sie odkrecic jakiejs sruby mocujacej kolo pasowe bo ktos ja jakims klejem posmarowal;/ Jutro bedzie dalej walczyl z nia a jak nie to musi ja rozciac i zalatwiac nowa;/ echhh;/
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
witam ja jakieś dwa tyg temu wymieniałem rozrząd silnik 2.5 V6 pasek+napinacz+Dwie rolki+olej za części wyszło 950 robocizna 200 . Niestety trałem na że znika nie mógł odkręcić jednej z rolek to przespawał śrubę do niej po drugie to przecina pasek bo niby nie chciał mu wyjść . Kiedyś będę chciał sprzedać auto i co jak pokarze przyszłemu nabywcy , przecięty pasek oraz przespawam śrubę do rolki ??? ten ktoś mnie chyba wyśmieje . A powiedzcie pompę wodna napędza pasek rozrządu czy alternatora ??