Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: Koszt wymiany rozrządu 2.5 v6

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Autosklep24.pl działający przy LanciaTeam,
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał Wujo Zobacz post
    Wymienialem ostatnio rozrzad w 3.0 wiec to samo i wszystkie czesci razem z pompa i rolkami na altelnator kosztowaly mnie 950zl.

chyba po znajomosci...
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kobielczak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Panowie - jestem na etapie wymiany rozrządu. Zabieram się, a raczej liczę koszta.

Co potrzebuję wymienić?

Rozrząd: 2x rolka prowadząca + napinacz + pasek

Jeśli chodzi o pompę wody to - oprócz pompki, pasek wielorowkowy oraz... ? Napinacz, rolka?

Liczę na pomoc.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Wielorowkowego chyba nie musisz jeśli jest w dobrym stanie. Jeśli chodzi o pompę wody to upewnij się że jest z metalowym wirnikiem a nie plastik, wirnik potrafi się rozsypać po kilku tysiącach i tracisz obieg wody.
    moja była Bella...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał kobielczak Zobacz post
    Panowie - jestem na etapie wymiany rozrządu. Zabieram się, a raczej liczę koszta.

Co potrzebuję wymienić?

Rozrząd: 2x rolka prowadząca + napinacz + pasek

Jeśli chodzi o pompę wody to - oprócz pompki, pasek wielorowkowy oraz... ? Napinacz, rolka?

Liczę na pomoc.
    Kolego kobielczak, przy rozrządzie koniecznością są 2x rolka prowadząca, napinacz, pasek.
    Pompa wody wytrzymuje, a przynajmniej powinna wytrzymać dwa paski, ale... jeśli nie masz pewności czy poprzedni właściciel ją zmieniał to lepiej nawet nie mysleć o zostawnieniu jej przy rozgrzebanym silniku bo jest co rozbierać w razie jej awarii.
    Napęd paska mv nie jest koniecznością jesli nie jest w złym stanie.
    Ostatnio edytowane przez QBA ; 30-08-2012 o 23:23
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Ja w Poniedzialek oddaje na wymiane i moj mechanik powiedzial ze 1400 z robocizna mi wyjdzie. Zalezy tez z jakiej hurtowni czesci itd no i ile za robocizne
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał KwachuGSE Zobacz post
    Ja w Poniedzialek oddaje na wymiane i moj mechanik powiedzial ze 1400 z robocizna mi wyjdzie. Zalezy tez z jakiej hurtowni czesci itd no i ile za robocizne
    Z pompa wody? ma blokady?
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Tak ma wszystko To jest gosc ktory pracowal w serwisie fiata a teraz grzebie sobie w domu okazalo sie tez ze to znajomy mojej mamy wiec jest git.Znaczy bylo bo dzisiaj dzwonil mi ze nie da sie odkrecic jakiejs sruby mocujacej kolo pasowe bo ktos ja jakims klejem posmarowal;/ Jutro bedzie dalej walczyl z nia a jak nie to musi ja rozciac i zalatwiac nowa;/ echhh;/
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał KwachuGSE Zobacz post
    Tak ma wszystko To jest gosc ktory pracowal w serwisie fiata a teraz grzebie sobie w domu okazalo sie tez ze to znajomy mojej mamy wiec jest git.Znaczy bylo bo dzisiaj dzwonil mi ze nie da sie odkrecic jakiejs sruby mocujacej kolo pasowe bo ktos ja jakims klejem posmarowal;/ Jutro bedzie dalej walczyl z nia a jak nie to musi ja rozciac i zalatwiac nowa;/ echhh;/
    Jak jesteś zainteresowany to wal mam taką nakrętkę wału, nowe i używane.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    alfa 155 1.8 wersja formuła . alfa 166 2.5 v6 .Obecnie alfa 156 q4 crosswagon

Domyślnie

witam ja jakieś dwa tyg temu wymieniałem rozrząd silnik 2.5 V6 pasek+napinacz+Dwie rolki+olej za części wyszło 950 robocizna 200 . Niestety trałem na że znika nie mógł odkręcić jednej z rolek to przespawał śrubę do niej po drugie to przecina pasek bo niby nie chciał mu wyjść . Kiedyś będę chciał sprzedać auto i co jak pokarze przyszłemu nabywcy , przecięty pasek oraz przespawam śrubę do rolki ??? ten ktoś mnie chyba wyśmieje . A powiedzcie pompę wodna napędza pasek rozrządu czy alternatora ??