Ale zauważ ze jak jedziesz 6 około 100 km/h to pokazuje około 13 a jak depniesz to spada do 4-6.
Ale zauważ ze jak jedziesz 6 około 100 km/h to pokazuje około 13 a jak depniesz to spada do 4-6.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
Być może to i on, nie wiem ciemno było :wink: Jesteś z Nowego Sącza, dziwne pytanie ale czy chodzisz do koscioła tam koło stacji PKP?? Bo jak byłem kiedys w Sączu to własnie stała tam granatowa 166 2.4 JTD na kołpakach :mrgreen:Napisał alfaholik-Bioły
Mieszkam 4 km od Nowego Sącza ,ale jestem tam codziennie,do Koscioła chodze do Nowego Sącza,ale innego nie koło PKPMoja bella jest srebrna i na aulusach 16... Nie wiem czy w Sączu jest granatowa 166 ale w okolicach jest..nie pamietasz czy miała rejestrace KNS,KN czy moze KLI?? Bo jak KLI to wiem,ktora to była
Ostatnio sie pojawiła 166 w dieslu taka sama jak moja też w Nowym Sączu....
Dzis na parkingu stała nasza 166 i przed nami 156 tez srebna mama sie pogubiła i nie wiedziała do ktorej wsiadać bo kolory te same i z tyłu podobnie wyglądają,dla kobiety auto jak auto i poszła do 156 to sie zacząłem smiac i pwoiedziałem ze to nie nasza :mrgreen:
Tak poza tym w Sączu ludzie zaczynaja jezdzic włoskimi autkami w wyzszej półki i to mnie cieszyć....
czyli ta opcja pokazuje ilosc kilometrow na litrzeNapisał lejek20
![]()
Witam wszystkich, właśnie wczoraj przyjechałem już swoja 166 do domu. Podróż była by przyjemna gdyby nie Słowacja :x , pierwsze, co mi się przytrafiło, oczywiście gdzie? Na Słowacji, niedługo po zjeździe z autostrady numeru drogi nie pamiętam zatrzymała mnie policja za niby przekroczenie prędkości :|?: o 40 km/h i nie zatrzymanie się na stopce (tak powiedział pan policjant) panowie policjanci chcieli mi zatrzymać prawo jazdy, bo u nich za takie coś podobno zatrzymują prawko. Pan policjant po krótkiej debacie poprosił mnie o wyjście z auta i zawołał na krótką rozmowę w wyniku, czego za 100euro mogłem jechać dalej, za niecałe 100km jadąc przez jakąś pipidówkę trafiłem prawą stroną (znaczy się kołami) na piękna głęboką na 20cm studzienkę kanalizacyjną, skutkiem, czego wybuliły się dwie prawe opony :twisted: , 225/45/17 (z czego przednie są nowe), gdyby tego było mało jeszcze na przejściu granicznym z polską słowacki celnik zażyczył sobie sprawdzać czy mam apteczkę zapasowe żarówki podnośnik koło zapasowe i gaśnicę oczywiście nie miałem gaśnicy i apteczki, po krótkiej, ale zaciekłej debacie skończyło się na 20euro w paszport oczywiście. Potem prościutko do domu, teraz zostało pozałatwiać wszystkie papierki i święto.
PS: Słowacja nie powinna być Kuźwa w UE
Co do tematu postu to dzięki za odpowiedzi i już się tłumacze z moich spostrzeżeń:
Spalanie chwilowe w 166 to kupaa nie spalanie chwilowe.
Średnie spalanie na trasie 1725km wyszło mi 6,6l/100, (jechałem różnie od 40km/h do 210km/h) :mrgreen:
Pamięć foteli jakoś nie chce działać według opisu kolegi (czy musi być włączony zapłon czy może zapalony silnik, a może po prostu u mnie jest coś walnięte :?:
Zegarek się prawie ustawił brakuje mu jednej godziny :shock:
Czy w waszych autkach można ustawić strefę czasową GMT+1? Bo u mnie nie, a właśnie tej godzinki brakuje.
Ja zawsze ustawiałem na zapalonym silniku, u mnie działa 8), masz tam czas letni i czas zimowy, kurde no moja już w garażu śpi, nie bede schodził do niej :mrgreen: :wink: pisze chyba Summer i masz fajeczke obok do odznaczenia/zaznaczenia.
Tak wiem o czsie letnim i zimowym ale brakuje mi cały czas 1 h, a jak dam czas letni to 2hNapisał Matt21
Wczoraj przestawiłem strefe na MEZ/CET czas się niby zgadza, ale my mieszkamy w strefie GMT+1 a nie -1Napisał Matt21