Ja mam objawy jak kolega wyzez z tym że przy skręcaniu kół cos piszczy właśnie w rejonie kola. Wahacze niedawno wymieniane wiec nie wiem co to...
Ja mam objawy jak kolega wyzez z tym że przy skręcaniu kół cos piszczy właśnie w rejonie kola. Wahacze niedawno wymieniane wiec nie wiem co to...
seb22, mam to samo - nikt nie wie, co to oczywiście
roberto147 napisał
Te dżwięki powoduje klocek chamulcowy. W momecie pokonywania nierówności wpada w rezonans i na przemian udeża w tarczę chamulcową i blaszkę w tłoczku. W mojej 147-ce pomogła wymiana blaszek.
Stary, coś ściemniasz - te blaszki są na stałe przymocowane do klocka hamulcowego znajdującego się od strony tłoka i nie da się ich wymienić chyba, że wymienia się cały klocek razem z blaszkami. Można te blaszki również troche poodginać, żeby ciaśniej siedziały w tłoku i lepiej mocowały klocek hamulcowy.
Czyli jak wkoncu? Ja zmieniałem klocki z 8 miesiecy temu czyli mozliwe jest ze to te blaszki sie tak tłuka ? czy jest mozliwosc ze mechanik cos poknocił i mi teraz te blaszki dzwonia ?
Mechanik praczej nic nie poknocił. Mogła po prostu pęknąc jedna z blaszek, która teraz dzwoni w tłoku zacisku hamulcowego. Spróbuj wymontować klocki i zobacz co się dzieje.