Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Kierwonica nie prostuje się po skecie

grzlab
    Gość

Domyślnie

Właśnie jestem po zbieżności. Jeździ się o wiele lepiej choć chyba to nie jest to co ma być.
    Co do prostowania się kierownicy niestety problem pozostał. Nadal po skręcie się nie prostuje. Choć zdarza się, że czasem tak a na dodatek czasem właśnie słychać trzeszczenie w kierownicy. Podczas robienia zbieżności były problemy z prawej strony ponieważ kręcił się drążek wraz z końcówką(tam prawdopodobnie było bite:/) Znajomy który mi robił zbieżność powiedział, żebym sprawdził czy to nie wina właśnie drążków kierowniczych (uszkodzony czy coś), bo widać luz na kierownicy gdy się mocno i dynamicznie rusza nią oraz taki stuk. Powiedział też, że w najgorszym wypadku może być cała przekładnia:/
    Jeszcze podczas ustawiania zbieżności powiedział mi, że nie ma dobrze kątów ustawionych. Jest 2 w minusie. Zalecał wymianę sprężyn i amorów.
    Co proponujecie z tym moim problemem? Bo sam już nie wiem co robić. A chcę, aby była sprawna i doprowadzona do porządku w końcu to moje ukochane autko hehe...

grzlab
    Gość

Domyślnie

Dziś w końcu mój znajomy mechanik sprawdził mi przyczynę i postawił diagnozę mianowicie prawy drążek kierowniczy jest luźny. W przyszłym tygodniu mi obiecał to naprawić więc jak będzie po wymianie dam znać czy sytuacja się poprawiła czy jednak szukać gdzie indziej przyczyny.