Le_Car Rotmanka zdecydowanie odradzam naprawiałem tam auto bezgotówkowo.
Umowa słowna w tym warsztacie to tak jak jej brak!
auto uderzone lekko z tyłu (lampy całe) uszkodzony zderzak oznaczenie modelu i zarysowany przedni błotnik
Umówiłem się z właścicielem warsztatu na naprawę na nowych częściach a auto zostało naprawione:
zderzak używany polakierowano czarny matem elementy czarne plastykowe (listwy) a prosiłem o niemalowanie elementów uprzednio nielakierowanych
"kółka" od szlifowania widoczne na strukturze lakieru
łuszczący się lakier we wnękach (brak matowania)
źle dobrany odcień lakieru
polakierowano uszczelki, gumki, szybę
kokpit i wnętrze zapylone lakierem
nadkole z prawej strony założone pod rant błotnika a po lewej odwrotnie
woda cieknąca do bagażnika
urwane mocowania listewki pod przednią lampą (rozjechało się przy większej prędkości)
zamek bagażnika haczy o uszczelkę niszcząc ją
oznaczenie modelu przyklejono od auta po liftingu (nie pasowało do reszty)
wycięto autoalarm bo podobno "zwariował" (ucięte niezabezpieczone kable wiszą pod maską)
chyba podmieniono sondę lambda bo palił 7L a po naprawie blacharskiej 10L
nie chciałem odebrać źle naprawionego samochodu straszony byłem parkingiem policyjnym (koszta)
kiedy odebrałem auto na skrzyżowaniu wrzuciłem kierunkowskaz światła mi przygasły coś zaśmierdziało i już nie miałem kierunków
(reklamowałem i niby naprawili ale założyli jakiś stary przerywacz raz działał raz nie (pęknięta blaszka w środku)
samochód z wyżej wymienionych powodów sprzedałem za kwotę niższą niż warsztat dostał od ubezpieczalni za naprawę
A najlepsze jest to że to mój sąsiad którego to zapytałem kiedy był ze swoją żoną u moich rodziców na kawie co mam zrobić z oświadczeniem sprawcy o szkodzie
powiedział przyjedz do warsztatu na oględziny z ubezpieczalni to dobrze opiszemy
a teraz ciekawostka zderzak używany kwota widniejąca na fakturze to 850zł a na allegro od 100 do 300zł
poza tym ubezpieczalnia powiedziała że Le-Car ma wyższe ceny roboczogodziny niż autoryzowany serwis ASO
radzę omijać szerokim łukiem ten warsztat Le-Car na Rotmance
pozdrawiam