Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Gdzie najlepiej chip

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    londyn

Domyślnie

dpf mam dalej

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    w ASO Fiat ? maja tam taka mozliwosci ? hamownie tez ? hmmm .... nie wiedzialem nawet
    Mogą to równie dobrze zlecać jakiemuś renomowanemu tunerowi .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

ahhh... tak to kazdy lata myslalem ze sa "az" tak dobrze zaopatrzeni ....
    ..... powered by www.cinsoft.pl

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Chyba swego czasu ASO Dukiewicza w w-wie dysponowało nawet własną hamownią..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Świeżak Avatar warsztatpusz
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    159 Ti SW 2.4 JTDm

Domyślnie

tez planuje z chipowac moja 2.4 i mysle nad 44tuning. co o nich sadzicie

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał warsztatpusz Zobacz post
    tez planuje z chipowac moja 2.4 i mysle nad 44tuning. co o nich sadzicie
    Nie wiem jak w Opolu ,ale nasz warszawski oddział 44tuning preferuje (poleca) powerboxy a ja osobiście nie jestem przekonany do tego wynalazku .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

tomek evo
    Gość

Wink

Jak ktoś wydaje kilkadziesiat tysięcy na auto to chyba dobrze jest zrobić program profesjonalnie u dobrego tjunera zamiast psuć auto pseudo-profesjonalnymi power-boxami i innym gów..... . Ja polece kilku tunerów - Compsport z BB, Rogalatti z Wawy, Aligator z Katowic, Masters z Wawy, TTC z Krakowa. Oczywiscie kilka innych firm tez potrafi wystroić auto ale ww. polecic mogę. Liczy się indywidualne podejście do kazdego auta i odpowiednie indywidualne wystrojenie je a nie wgrywanie gotowca. Z ASO generalnie dał bym sobie spokój - większość i tak korzysta z usług firm specjalistycznych naliczając swoja marże a gwarancja to raczej mit. Poczytajcie sobie ludziska w necie np na racingforum.pl kto dobrze stroi auta w PL. Nie dajcie robic z siebie idiotów. I nie ma co się podniecac za bardzo wynikami bo dobrze napisany program nie polega na tym, żeby było ponad 400 nm z silnika 1.9 przy 2000 obr. tylko, żeby moment był optymalnie rozłozony a silnik ciagnąl w calym zakresie. Jak ktoś z góry wie ile KM wyjdzie po programie to albo oszust albo jasnowidź, wiec nie dajcie sobie wmówić jak ktos powie np - zrobie ci program na 187 km. Oczywiscie może tak kombinowac, że w końcu tyle mu wyjdzie ale nie o to chodzi. Boxy, powerboxy i tzw. chipy (nie mylić z chiptunningiem) są w 99% o kant du... rozbić. A jak cos jest made in germany albo inne germany to nie oznacza, że jest super-hiper. Zachodni tunerzy doja klientów aż miło i każą sobie płacic za gów...ne "chipy" kupe szmalu aklient jest dumny, że ma super profi chipa od kogos tam znanego. I jeszce jedno - auto przed zabiegiem powinno być maksymalnie sprawne. Zrpbic dobry program naprawde warto a 90% negatywnych opinni bierze się z tego, że klienci robią to u kogo popadnie a potem sa efekty. Dobrym tunerom też moga zdarzyć sie wpadki ale zdarzaja sie one równiez producentom aut i stanowia nikły margines.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Ja również polecam Cinka - gość na prawdę zna się na rzeczy. U niego zrobiłem pierwszy stage w mojej Alfie i mam na tą chwilę wynik 242KM i 509Nm (212 i 400Nm seria). U niego też będę robił dalsze modyfikacje mechaniczne, takie jak dolot, nowy IC, wywalenie DPFa, nowy wydech i dalszy soft.

Na to na co możesz liczyć to przede wszystkim właśnie indywidualne podejście, znajomość szczególnie aut marki Fiat/Alfa/Lancia ale nie tylko. Są też na pewno inni, równie dobrzy tunerzy w PL, ale Cinek na prawdę dba o klientów, a przy tym jego ceny są co najmniej atrakcyjne.

Jak będziesz poważnie zainteresowany tematem, daj mi znać na priv, zapowiem Cię, może wynegocjuję jakiś rabat również
    Pozdrawiam Camil