Dziura w wydechu nie ma z tym nic wspólnego. Gdybyś posłuchał rady sedici, to Alfa już by pewnie była zdrowa.
Dziura w wydechu nie ma z tym nic wspólnego. Gdybyś posłuchał rady sedici, to Alfa już by pewnie była zdrowa.
witam, ja miałem podobne problemy: czyszczenie EGR'u, dolotu oraz wymiana wężyka do ciśnienia i niestety nie pomoglo...padla geometria na turbinie.
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!
Ostatnio edytowane przez Yerzo ; 11-09-2010 o 11:36
Dobra, już po wszystkim
Byłem w ASO, podpiełem pod komputer i rzeczywiście examiner pokazywał, że turbo słabo dmucha.
Okazało się, że EGR był za słabo dokręcony do kolektora/rury. Podczas wymiany EGRu w zimę, prawdopodobnie była za słabo dokręcona jedna ze śrub i podczas niedawnej wymiany złącza elastycznego w wydechu, mechanicy ruszyli rurą kolektora i pojawił się luz między EGRem a rurą. Także całe powietrze dmuchało pod maskę. Ja przy ostatnim czyszczeniu i zaglądaniu do EGR kilka dni temu też za lekko dokręciłem śrubę![]()
Także nic strasznego się na dobrą sprawę nie stało. Dzięki wszystkim przy okazji za rady.
Mechanicy w ASO Fiata podpieli auto do examinera przy okazji. Okazało się, że nie ma żadnego błędu w całym aucie![]()
prawie jakby przed chwila wyjechala z salonu
ps. Najwazniejsze ze wszystko obeszlo sie bez problemow![]()