Witajcie. Mój problem polega na tym ze auto ciezko pali. Jak zapali to silnik pochodzi 30 sec do minuty. W baku slychac straszne bulgotanie i pod maska w okolicy calego ukladu paliwowego. Z ciekawosci zmienilem przewod paliwowy na przezroczysty. Po przekreceniu widac w nim troche paliwka reszta powietrza i tak w kolko. Po odpaleniu jest tak samo az do momentu gdy zostaje praktycznie samo powietrze z nie wielka iloscia paliwka i auto gasnie. FES pokazal blad P0190. Dołączam filmik...Liczę serdecznie na odpowiedzi i podpowiedzi...
Miałem taki problem auto nie paliło i wyskakiwał błąd P0190 powodem była padnięta pompa paliwa w baku po wymianie wszystko wróciło do normy
u mnie to samo, pompa w baku dostala syfu i przy malej ilosci paliwa blad p0190, musialem wyjac pompe, wyczyscic caly ten kosz i wlozyc spowrotem. Do teraz smiga bez najmniejszych problemow![]()
A u mnie kiedyś nie odpalił i okazało się że jakimś cudem środkowa uszczelka na filtrze paliwa się pomarszczyła (8tys km od wymiany) i też było słychać bulgotanie w baku.
Problem rozwiazany. Przyczyna tkwila w opasce na przewodzie palowym z filtra do pompy wtryskowej. Tyle męki przez jedna opaske![]()