Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Alfa Romeo GT

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał Yerzo Zobacz post
    Tutaj jest auto naszego kolegi z forum :
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-jedy...C14387775.html
    Widzę, że to aukcja komisu wystawiona na szybko bez żadnych informacji.
    Z tego co pamiętam to auto dosyć dobrze doinwestowane jeśli chodzi o naprawy.
    Tak jak Yerzo pisze - zastanów się nad tym egzemplarzem. Pamiętam, że początkowo był wystawiony za coś koło 43-44 tyś. zł, ale tak to bywa ze sprzedażą...

Sporadycznie widywałem go na mieście (nie znam jednak właściciela) i prezentował się nie najgorzej (chociaż zawsze widziałem go w ruchu, a nigdy nie miałem okazji przyjrzeć się bliżej). A cena może być jeszcze bardziej atrakcyjna, bo możesz dogadywać się bezpośrednio z właścicielem (np. przez forum), a nie z komisem, który narzuca swoją marżę.

EDIT: Znalazłem wątek o sprzedaży tego egzemplarza - http://www.forum.alfaholicy.org/samo...m_alfe_gt.html
    Ostatnio edytowane przez Franek Strzelba ; 17-09-2010 o 19:40
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie bardzo rozumiem
    na początku piszecie że za kwotę ok 30 kilka tys nie da rady kupić
    a następnie piszecie o aucie z linku za taką właśnie kwotę jako o aucie któremu warto się przyjrzeć
    to w końcu da radę za max 35 kupić czy nie ? mowa oczywiście o sprawnym aucie

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Nie wiem bocian czy ogarniasz, ale to dwóch innych użytkowników pisało o tym, że nie da się kupić GT za 30 tyś. zł, a nie ja...
    Ja nie chcę się wdawać w dyskusję o to czy da się coś sensownego kupić czy nie za te pieniądze, a jedynie podsuwam koledze hunter1985 propozycję auta za kwotę, jaką dysponuje (auto, które z pozoru może być dobrą propozycją - chociaż oczywiście nie nadstawiam za nie głowy, bo nie wiem na jego temat nic poza informacjami z ogłoszenia i tym, że kilka razy widziałem je "na mieście" i z daleka nie wyglądało na jakieś "zapuszczone").
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

A czy tablica rejestracyjna z tyłu przypadkiem nie jest okopcona?

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Ja też dałem propozycję którą znalazłem przypadkiem, moim zdaniem wartą uwagi, bo sprzedawana przez dilera więc w razie wałków ma się pełne prawa konsumenckie wraz z odstąpieniem od umowy i zwrotem. A cena może wynikać z mniej pożądanego w GT silnika JTS, choć tam w sumie to awaryjny jest głównie EGR, którego można się pozbyć, a buda nie jest taka ciężka i wielu osobom może to wystarczyć... Co innego, że większość (chyba wszystkie) GT, które widziałem jadące na ulicy miały klekota i takich ludzie szukają
    Generalnie to nigdy nie da się powiedzieć, że dobrego auta nie kupi się za dobrą cenę, bo na każde auto musi znaleźć się kupiec, któremu spodoba się wszystko (silnik, kolor, tapicerka, wypas itp.), a zanim się znajdzie to cena może kilkakrotnie opadać mimo, że czasem taki klient mógłby się znaleźć na początku i np. kupić tą Bellę już pół roku temu za 40 tys.(nie wiem, czy tyle stoi i czy tyle kosztowała)
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    A cena może wynikać z mniej pożądanego w GT silnika JTS, choć tam w sumie to awaryjny jest głównie EGR, którego można się pozbyć, a buda nie jest taka ciężka i wielu osobom może to wystarczyć...

To JTS miały EGR?

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    To JTS miały EGR?
    Dobra, przyznaję, chodziło mi o nagar w gniazdach zaworowych, ale JTS MA EGR:
    Redukcję tlenków azotu osiągnięto dzięki szerszemu zastosowaniu recyrkulacji spalin EGR. Ze względu na obecność w silnikach Alfy Romeo zmiennych faz rozrządu, w silniku JTS recyrkulacja spalin w kierunku zasysania odbywa się bezpośrednio między zaworem ssącym a zaworem wylotowym (wewnętrzny system EGR).
    Źródło.

EDIT: Właśnie wyczytałem, że w GT problem nagaru w JTS wogóle nie wystepuje (tzn. już kiedyś czytałem ten wątek, ale w końcu kupiłem TSa, więc zapomniałem
    Czyli ten JTS może nie być ogólnie złym wyborem (jeżeli ktoś nie chce gazować - LPG, albo na Autobanach ) to można okazyjnie kupić
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 21-09-2010 o 07:18 Powód: uzupełnienie wiedzy :)
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Na forum pojawiła się kolejna oferta za ok. 32 tyś. zł...

Patrz: http://www.forum.alfaholicy.org/samochody/36064-alfa_romeo_gt_1_9_jtd_polski_salon.html
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

hunter1985
    Gość

Domyślnie

Już dzwoniłem do tego właściela. Troche mnie denerwuje w aucie powycierane siedzenie kierowcy...zobaczymy

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Taka tylko moja mała uwaga - zauważ, że ten boczek fotela jest dość daleko wysunięty (podobnie jak w fotelach w GTA) i przez to bardziej narażony na wycieranie przy wsiadaniu.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia