Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: [156] audio

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Używane najlepiej z jak największą ilością RCA + bajery jakie cie interesują
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD, 105 KM

Domyślnie

A mianowicie jakie?:>

Kalczuk90
    Gość

Domyślnie

mistrzu słuchaj tu radio nie ma zbyt dużo do znaczenia a co do basu to inna bajka masz wzmacniacz i jakis glosniczek mały najlepiej 25cm ja polecam peiyinga jest na bardzo miekkim i czułym ze tak powiem nie profesionalnie zawieszeniu i wyłapuje najmniejsze dziwieki co do basu i i najlepiej zasilicz takiego zmachora przez czincze xD he i ze zmachora na tube jak chcecie miec dobry bass a takie wyciskanie z głosników z drzwi basu to nie polecam one sa do sopranu pytania?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał Kalczuk90 Zobacz post
    mistrzu słuchaj tu radio nie ma zbyt dużo do znaczenia a co do basu to inna bajka masz wzmacniacz i jakis glosniczek mały najlepiej 25cm ja polecam peiyinga jest na bardzo miekkim i czułym ze tak powiem nie profesionalnie zawieszeniu i wyłapuje najmniejsze dziwieki
    Mistrzu, ciekawe teorie snujesz. Ja myślałem, że głośnik powinien emitowac, a nie wyłapywac dźwięki.

co do basu i i najlepiej zasilicz takiego zmachora przez czincze xD he i ze zmachora na tube jak chcecie miec dobry bass a takie wyciskanie z głosników z drzwi basu to nie polecam one sa do sopranu pytania?
    Tak, mam dwa.
    Co to jest zmachor?
    Co to są czincze xD he?

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

mistrzu słuchaj tu radio nie ma zbyt dużo do znaczenia a co do basu to inna bajka masz wzmacniacz i jakis glosniczek mały najlepiej 25cm ja polecam peiyinga jest na bardzo miekkim i czułym ze tak powiem nie profesionalnie zawieszeniu i wyłapuje najmniejsze dziwieki co do basu i i najlepiej zasilicz takiego zmachora przez czincze xD he i ze zmachora na tube jak chcecie miec dobry bass a takie wyciskanie z głosników z drzwi basu to nie polecam one sa do sopranu pytania?
    jak masz dobrze wytłumione drzwi, dobre głosniki i radyjko, to w zupełności wytarcza to co masz bez montażu wzmacniacza

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    jak masz dobrze wytłumione drzwi, dobre głosniki i radyjko, to w zupełności wytarcza to co masz bez montażu wzmacniacza
    Niektórym do przemieszczania wystarczy rower
    Dobre wygłuszenie-zgoda.
    Dobre głośniki? a jakie to są, inne się kupuje pod radio, inne pod wzmacniacz, inne kiedy wspomaga je głośnik subniskotonowy.
    Dobre radyjko? Też dobiera się je do wymagań, inne do aktywki, inne do pasywki, inne dla szpanu.

A za 300zł nie kupisz żadnego "dobrego" radia. Weź w miarę firmowe, które Ci się spodoba, i z usb bo to w dzisiejszych czasach bardzo wygodna funkcja.

Np. http://allegro.pl/kenwood-kdc-4047u-...263286427.html
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Niektórym do przemieszczania wystarczy rower
    Dobre wygłuszenie-zgoda.
    Dobre głośniki? a jakie to są, inne się kupuje pod radio, inne pod wzmacniacz, inne kiedy wspomaga je głośnik subniskotonowy.
    Dobre radyjko? Też dobiera się je do wymagań, inne do aktywki, inne do pasywki, inne dla szpanu.

A za 300zł nie kupisz żadnego "dobrego" radia. Weź w miarę firmowe, które Ci się spodoba, i z usb bo to w dzisiejszych czasach bardzo wygodna funkcja.

Np. http://allegro.pl/kenwood-kdc-4047u-...263286427.html
    powiem tak:
    nie zgodze się co do radia pod USB. Skoro jestes znawcą audio ( wynika z twojej wypowiedzi) to dlaczego sugerujesz zakup radia z USB. Nie lepiej kupić radio, które czyta płyty cd z mp3. Przeciez jakosc będzie lepsza od pendrive. Nie mówiąc już o typowej audio.

Co do głosników:
    Uważam, że nie ma znaczenia kupowanie mega wypasionych głosników do samochodu. Jesli chcesz mieć super jakosc dźwięku, kup kolumny do mieszkania.
    Ja mam w samochodzie Phonocary, wytłumione drzwi, wysokotonówki, a wczesniej miałem pioniery i jestem z obu bardzo zadowolony, z Phonocarów bardziej. Nie jest to jakaś tam super firma ale grają nieźle.

Radio mam JVC właśnie za 300zł i jestem bardzo zadowolony. Nic mi nie brzęczy, mam czysty dźwięk, basy jak nalezy. Żadnych płytkich tonów. Oczywiście nie ma jakichś tam wyświetlaczy czy migajacych ikon, bo mnie to jest zbędne.

Uważam, że sprzet za np 1000zł nie zawsze jest lepszy od sprzetu za 500zł.
    Zresztą, każdy robi jak chce....

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

sprzet za 500 a za 1000 zl - jesli to jest rozsadnie zainwestowane tys pln, uwierz gra duzo, duzo lepiej. W budżetowych zestawach niestety jest tak że czuć każde dobrze wydane 100 zł. Inaczej sprawa wyglada w zestawach 2k+ tu zaczynaja sie niuanse i wchodzenie w szczegóły których przeciętny sluchacz i tak nie usłyszy. Moja rada - kupić dobra używke z bajerami jaki sie chce miec i z jak najwieksza ilościa RCA, jak ktoś mądze zauważył markową Nie znam sie na radiach wiec nie wiem co potrafi plejiijjijijng ale zamiast takiego wolał bym 10 letniego alpine czy clariona niż super hiper nowoczestnego nołnejma...

Zielooo uwierz mi sa takie smochody że grają dużo lepiej niż to co masz w domu oczywiście no offence ale w CA, jakto ktoś mądrze kiedyś napisał chodzi o to żeby gonić króliczka a nie żeby go złapać
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 17-10-2010 o 19:20
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    nie zgodze się co do radia pod USB. Skoro jestes znawcą audio ( wynika z twojej wypowiedzi) to dlaczego sugerujesz zakup radia z USB. Nie lepiej kupić radio, które czyta płyty cd z mp3. Przeciez jakosc będzie lepsza od pendrive. Nie mówiąc już o typowej audio.
    Znawca..... czy ja wiem, interesuję się tym kilka lat, zmontowałem kilka aut, sporo słyszałem no i u mnie też coś plumka......
    Jakość mp3 z pendriva będzie dokładnie taka sama jak z płyty, odpada nagrywanie, walanie się płyt po samochodzie i takie tam. Oczywiście nie dotyczy to audio CD.
    A głośniki? Pewnie, że nie myśląc o wzmacniaczach nie ma co wydawać fortuny ale jakieś wysoko efektywne głośniki przyzwoitej firmy to mus..... tylko basu z tego nie będzie.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar devon58
    Auto
    Alfa romeo 156 1.8 T.S. 98r AR32201

Domyślnie

To co polecacie za głośniki do odtwarzacza CD/MP3 Alpine (nie pamietam dokładnie jaki to model)
    Rozmumiem że powinny posiadać wysoką skuteczność aby radio mogło je spokojnie napędzić, więc które biorąc pod uwagę kryterium jakość/cena