Witam!
Mam pytanko jak przepuścić kable od akumulatora do bagażnika (zasilanie wzmacniacza). Pozdrawiam
Witam!
Mam pytanko jak przepuścić kable od akumulatora do bagażnika (zasilanie wzmacniacza). Pozdrawiam
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM
Pod przednią szybą w tym tunelu gdzie masz silnik od wycieraczek w prawym rogu jest gumowa zaślepka ja tamtędy puściłem kabel zasilający do wzmaka. Później przeszedłem progami, tylną kanapą
Robię przymiarki do instalacji w mojej 145. I potrzebuję rad
Będzie to wyglądało tak:
Jednostka: Alpine IVA-D105R
System przód- Morel (odseparowany) + maty Dynamat.
System tył- no własnie !?
Subwoofer- JBL 1204 BP-D (o tym też później)
Wzmacniacz- JBL GTO 601.1
Kondensator- Stinger 1F
Kable Dietz'a.
Teraz babol polega na tym, że radio jest typu in-dash i teoretycznie kieszeń w 145 jest na 2 DIN. Włożyłem radio w tą dolną kieszeń, bo inaczej mi się nie zmieści ekran przy otwarciu. Niestety wchodzi tylko 3/4 radia, ponieważ jest od groma kabli in-out, i dodatkowo zatrzymuje się na sterowniku od poduszek powietrznych. Generalnie jest tak, że kontrolka od poduszek świeci się bez przerwy, czyli i tak coś jest popsute.
Pytanie, czy jak odłącze ten sterownik to coś się będzie rąbać w elektryce, czy zwyczajnie go odkręcić i w miarę możliwości i długości kabla umieścić go gdzieś indziej?
Druga sprawa głośniki na tył. Jaki zestaw dobrze się spisuje? Co polecacie, wolę system jednodrożny, z racji tego aby mi nie popsuło przedniej sceny.
Sprawa trzecia- subwoofer.
Obecnie wspomniany JBL 1204 BP-D. Jest w porządku, jednak wydaje mi się, że praktyczniejsze zastosowanie znajdzie w sedanie (inaczej rozkładająca się fala dźwięku) . Obudowa pasmowo przepustowa dosyć nisko zestrojona, jednak... to jeszcze nie toMam jeszcze 2x Pioneer TS-W3002D4, tylko potrzebuję namiar do sprawdzonego człowieka który mi sklepie przyzwoitą obudowę do nich, bez fuszerki, pod parametry głośnika i koniecznie na BR szczelinowym.
Może ktoś ma kontakt do kogoś kto się zajmuje takimi rzeczami?
Póki co to tyle. Sugestie mile widziane![]()
Cokolwiek o wymarze 135 mm - najlepiej wsadź cokolwiek współosiowego. Ten zestaaw i tak będzie grał jedynie dla pasażerów z tyłu i nie będzie miał praktycznie wpływu na to ci się będzie działo na scenie głównie za sprawą znacznej różnicy w skuteczności systemu z przodu i z tyłu, więc cokolwiek tam wsadzisz to będzie dobre![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Zostały mi jakieś stare MacAudio to wrzuce je na tył. Przytnie się na radiu do 60Hz, fader 40% na przód i niech tam brzdąka sobieZ tyłu i tak nikt nie siedzi
Najmniej mi się uśmiecha przeciąganie zasilania do wzmacniacza :/
Nic to.
Udało mi się upchnąć radio!po długich kombinacjach, ale siedzi jak należy.
Okazało się też że ktoś w dziwny sposób "polepił" kostkę ISO. Prawy kanał- gra tył. Lewy kanał- gra przód o.O
Te głośniki z tyłu jednak zmienie, bo nie dają rady.
Próbowałem trochę powalczyć z przeciągnięciem kabla, ale uznałem że jest za cienki i jutro się zabiore jak kupię coś grubszego.
Radio siedzi tak:
http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2011-01/15a1fa7d.jpg
Jakieś kłopoty z linkiem miałem :/ Fotka taka sobie. Robiona telefonem, a jak wiadomo, aparat telefoniczny nie lubi ciemnych scenerii![]()
Ostatnio edytowane przez Techno Inside ; 12-01-2011 o 22:04
Inny serwer.
http://zapodaj.net/e0a454709b91.jpg.html
Miałem ciągnąć kabel przez kabinę, ale nie dałem rady i poszło przy nadkolu. 25mm przekró powinien wystarczyć na przyszłościowy setup. Wszystko już podłączone.
Od razu wynikneły usterki. Tylna klapa przestała otwierać się z przycisku i okno pasażera też nie chodzi :/ Trzeba będzie po bezpiecznikach szukać.
Ciżko z masą w tym samochodzie, ale pociągnałem od śruby pasów bezpieczeństwa pasażera![]()
Mam przewód od akumulatora do bagażnika od 155 solidny jak chcesz zrobię zdjęcia i opiszę ci jak był poprowadzony jak przyjechała z Niemiec.Wzmacniacz też mam