10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Czyli sugerujecie ze wymiana sondy powinna pomoc?
Jeżeli wymiana sondy Ci pomoże, będe zdumionymiałem u Siebie padniętą sondę, też mam 5gen i takich objawów absolutnie nie miałem
Najpierw chyba sprawdze szczelnosc przewodow zawory itp bo wczoraj po zatankowaniu czulem dookola auta gaz wiec moze gdzies sobie ucieka moze w tym lezy jego szybki ubytek z butli
Sprawdź przede wszystkim szczelność połączeń(4 punkty) przewodów zasilających i powrotnych z regulatorem ciśnienia(uszczelki stalowo-gumowe) i dobrze by było gdybyś sprawdził(nawet na słuch po wyłączeniu silnika) czy nie syczy nic z okolic kolektora ssącego(jego dołu)tzn z wtryskiwaczy(uszczelnienia przewodów gazowych we wtryskach).
Ps.-chyba już o tym dostałeś info na PW ode mnie![]()
pozdrawiam
sorry, że odgrzeje kotleta ale wiecie, czy idzie dostać te zakichane uszczelki gumowo-metalowe w naszym kraju? Szukam i nie moge nigdzie dostać :/
156 1,9 M-jet 150KM 2005r