Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Dwumas czy poduszki

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

U mnie np.gdy były przetarte wężyki od sterowania turbiną to gaszenie było raz z duzymi drganiami,a raz wcale.Po wymianie wężyków było ok.

Ano mus się spotkać,choć w tej chwili sam nie wiem kiedy,ale w przypadku odległości 25km napewno coś się wymyśli .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

A drogie te wężyki - gdzie je można kupić??? i mocno skomplikowana ich wymiana???

P.S. Nom liczyłem, że zbierze się paru ełczan bo trochę alf w ełku śmiga puściłem w eter ale zero odzewu. Ciebie (Twoją Alfe) też pare razy widzialem w Ełku (przynajmniej srebrną na BGR)

Pozdrawiam!!!
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 12-10-2010 o 20:42

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Panowie która poduszka jest konkretnie odpowiedzialna za drgania - czy nie ma reguły??
    Gdzie takie coś tanio kupić???

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Wężyki w ASO ori to coś koło 80 zł,ale można kupić na metry po jakieś 8zł za metr,średnica 6mm,dostaniesz w każdym motoryzacyjnym.Wymiana to nic trudnego.

Moja akurat nie jest srebrna tylko taki jasny beżyk,ale możliwe, że mnie widziałeś.Będziemy robić spota w Grajewie, jak będziesz chciał ,to wpadniesz.

Pozdro.

bennyhill4
    Gość

Domyślnie

zużyty dwumas- jak otwożysz drzwi na max i przy gaszeniu albo odpalaniu bedą chciały "wylecieć z zawiasów" a do tego jednocześnie będzie słychać stuki to dwumas jest zużyty. powiedział mi to inżynier, przedstawiciel firmy ktura produkuje sprzęgła, więc te słowa są raczej niepodważalne. oczywiście mogą występować inne objawy ale nie tak jednoznaczne

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bennyhill4 Zobacz post
    zużyty dwumas- jak otwożysz drzwi na max i przy gaszeniu albo odpalaniu bedą chciały "wylecieć z zawiasów" a do tego jednocześnie będzie słychać stuki to dwumas jest zużyty. powiedział mi to inżynier, przedstawiciel firmy ktura produkuje sprzęgła, więc te słowa są raczej niepodważalne. oczywiście mogą występować inne objawy ale nie tak jednoznaczne
    Hmm... z tymi drzwiami jest tak jak je domknę ale nie zamknę (są zamknięte ale nie zatrzasnięta - nom wiecie o co chodzi ) to jak gasze samochód albo zapalam to tak napierdzielają jak by ktoś młotkeim walił.
    Ale czy to oznaka zużytego 2-masu. Równie dobrze mogą to być wstrząsy poduszki pod silnikiem - chyba . Dla mnie teraz najbardziej pojawiają się te wibracje przy gaszenie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cezi
    Mieszka w
    Augustów
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2004 FL

Domyślnie

U mnie akurat gaszenie i odpalanie jest w miarę znośne. Czasem jak bardzo długo jest nieodpalany i w dodatku jest niska temp to szarpnie delikatnie budą. Gorzej jest czasem na wstecznym jak troszkę za mało gazu dam to jak bym na sześciokątnych kołach ruszał i w dodatku budą trochę zatrzęsie sporadyczny objaw ale czasem denerwujący

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cezi Zobacz post
    U mnie akurat gaszenie i odpalanie jest w miarę znośne. Czasem jak bardzo długo jest nieodpalany i w dodatku jest niska temp to szarpnie delikatnie budą. Gorzej jest czasem na wstecznym jak troszkę za mało gazu dam to jak bym na sześciokątnych kołach ruszał i w dodatku budą trochę zatrzęsie sporadyczny objaw ale czasem denerwujący
    W tym przypadku to bym obstawiał raczej sprzęgło albo 2-mas ale którz to wie...

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Jest jeden bardzo prosty sposób na sprawdzenie czy to koło dwumasowe. Jak będziesz jechał autkiem-najlepiej tak ok 60km na godzinę, to bez wciskania sprzęgła puszczaj i dodawaj gaz. Jeśli dwumas ma luz będziesz to czuł i słyszał, ale tak la pewności jeszcze warto byłoby sprawdzić przeguby wewnętrzne, bo może to od nich. A na marginesie- 180 tyś km, na auto z 98... To musiałaby być bajka i to dobrze napisana...

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie Poduszka

SEBEK na początku dzięks za podziękowanie, a co do poduszki, to napisz posta na forum, może ktoś ma. A jak mi przypomniesz jutro przed południem prześlę Ci numer do gościa z tanimi częściami do Belli, ja brałem kilka gratów od niego i mile wspominam współpracę. Szybka wysyłka, towar ok i co do ceny da się dogadać. Podrzucę Ci na PW. Pozdro