Kolego sprawdź wiązkę przewodów która idzie do lamp i klapy.. wygląda na to że masz gdzieś przebicie na przewodach i dlatego takie cuda się dzieją..
Kolego sprawdź wiązkę przewodów która idzie do lamp i klapy.. wygląda na to że masz gdzieś przebicie na przewodach i dlatego takie cuda się dzieją..
Jak otworzysz klape bagaznika to po lewej (chyba) stronie masz osloniętą wiązkę kabli - być może jakies zwarcie się tam robi. Ja np. jak otwieram i zamykam to migają mi pozycyjne swiatla na klapie...
Tak tak tu napewno jest wina w przewodach, gdzieś jest przebicie i robi zwarcie..
To na pewno to. Mojemu ojcu sie klapa bagaznika sama otwierala... Musisz dobrze przejzec ta wiazke - ona sie przycina klapa i przewody sie przecinaja... A potem choinka![]()
Wymagane narzędzia:
- lutownica
- taśma izolacyjna/koszulki termokurczliwe
+ dużo zacięcia z taką gumową osłoną
Strona owszem lewa (kierowcy)
Warto najpierw sprawdzić przewód masowy i jego mocowanie do karoserii. To mocny podejrzany i najmniejsza robota.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Mieliscie racje-to w tej wiazce kabli byla zwara.Tylko dwa kabelki nie byly przetarte a pozostale osiem bylo poprzecierane.Dzieki za podpowiedzi.Pozdrawiam.
Nie ma za conajważniejsze że udało CI się to naprawić
![]()
Podłącze się pod temat. Ja również mam problem z elektryką w tylnej klapie. Nie mam świateł przeciwmgłowych z tyłu... Ogólnie lampy działają bo ojciec jakoś mi włączał owe światła bezpośrednio przez te przewody to się świeciły. Całą wiązkę mam na nowo zaizolowaną i już wszystkie światła są oprócz tych przeciwmgłowych. Guzik na panelu z przodu chyba działa bo jak go wcisnę to sie zapala? Gdzie może jeszcze być problem?
MAta - sprawdź jeszcze dokładnie bezpieczniki
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...