Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Alfa 147 Przód Prestige Line

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał Piots Zobacz post
    Chętnie natomiast w przeciwieństwie od cześci, zainteresowałbym się linią gadżetów AR, odbiegającą od lini proponowanej przez fabrykę
    Zaproponowanie radykalnie innych wzorów niz fabryczne do Alf Romeo jest praktycznie skazane na niepowodzenie.. te auta prawie nie akceptują takich pomysłów.. Nawet AutoDelta korzysta z fabrycznych linii w swojej ofercie ospoilerowania..

Odnosnie "leczenia kompleksów" to kompletnie się nie zgadzam.. może Ciebie stac na to, by mając kaprys kupić sobie wesję GTA, bo Ci z wygladu bardzo się podoba.. ale nie wszystkich, którym ona także się podoba stać na zakup tej wersji i co ważniejsze chyba na utrzymanie auta z takim poziomem spalania.. Dlaczego tak nierozerwalne jest dla Ciebie wygląd i silnik..? Jednym odpowiada jedno, innym drugie, a jeszcze innym obie te rzeczy jednoczesnie.. i nie nam decydować o słuszności któregokolwiek z tych wyborów.. to kwestia tolerancji..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Piots
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Czyli rozumiem, że Alfa 147 GTA to dla Ciebie paskudztwo.. hehe.. no cóż.. Ten zderzak jest prawie identyczny jak na alfie GTA.. ale oczywiście ma prawo Ci się nie podobać styl sportowej wersji stworzony przez Alfę Romeo..

Tego nigdzie nie napisałem. Natomiast jak się chce poprawiać mistrza to trzeba być mistrzem. Kopiować potrafi każdy. Poprawianie świetnego projektu jest arcytrudne i napisałem, że moim zdaniem Wam się nie udało o projekcie oryginalnym nie pisałem ani słowa.

---------- Post dodany o godzinie 13:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:06 ----------

Zaproponowanie radykalnie innych wzorów niz fabryczne do Alf Romeo jest praktycznie skazane na niepowodzenie.. te auta prawie nie akceptują takich pomysłów.. Nawet AutoDelta korzysta z fabrycznych linii w swojej ofercie ospoilerowania..

Odnosnie "leczenia kompleksów" to kompletnie się nie zgadzam.. może Ciebie stac na to, by mając kaprys kupić sobie wesję GTA, bo Ci z wygladu bardzo się podoba.. ale nie wszystkich, którym ona także się podoba stać na zakup tej wersji i co ważniejsze chyba na utrzymanie auta z takim poziomem spalania.. Dlaczego tak nierozerwalne jest dla Ciebie wygląd i silnik..? Jednym odpowiada jedno, innym drugie, a jeszcze innym obie te rzeczy jednoczesnie.. i nie nam decydować o słuszności któregokolwiek z tych wyborów.. to kwestia tolerancji..

To nie tak, samochody pewnych serii to swego rodzaju klasyka, GTA to nie tylko zderzak, ale silnik, zawieszenie, wnętrze, detale itd. To jest cały smak ale w połączeniu. Robienie na siłę stylizacji na tą wersje moim zdaniem ten smak psuje. To tak jak by stylizować np. Golfa I na wersje GTI zamiast kupić oryginał, sama "piłeczka golfowa" to za mało.
    Co do gadżetów to chodziło mi o dodatki w stylu, breloki, latarki, parasole, koszulki etc, nie części.
    Ostatnio edytowane przez Piots ; 17-10-2010 o 12:20

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Natomiast jak się chce poprawiać mistrza to trzeba być mistrzem.
    Nie no, jesli dla Ciebie znaczenie ma nie linia a to kto ją robił to nie bardzo widzę sens dyskusji..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Ogier
    Auto
    147

Domyślnie

A mnie możecie wziąć za debila, wieśniaka, idiotę i w ogóle, ale mi się Alfa 147 GTA średnio podoba z dodatkami i miałbym spory problem z wyborem, czy ładniejszy jest przedlift w wersji normalnej czy GTA... Dziwoląg ze mnie. Zdaję sobie jednak sprawę, że to w GTA nie jest robione na zasadzie - tak będzie ślicznie, tylko na zasadzie - tak pomoże być szybsze
    A co do zakładania zderzaków GTA do 147 to wolałbym już kupić coś takiego, co będzie innym pomysłem na samochód niż robieniem z 1.6TS pseudo GTA. Pozdro.

Piots
    Gość

Domyślnie

Nie no, jesli dla Ciebie znaczenie ma nie linia a to kto ją robił to nie bardzo widzę sens dyskusji..
    Nie, napiałem, tylko, że ta linia jest gorsza od oryginału.
    Nie poprawiał bym auta takiego jak 147, bo najwiekszą jego zaletą jest właśnie wpaniały wygląd.

---------- Post dodany o godzinie 13:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:24 ----------

Cytat Napisał turtil Zobacz post
    A mnie możecie wziąć za debila, wieśniaka, idiotę i w ogóle, ale mi się Alfa 147 GTA średnio podoba z dodatkami i miałbym spory problem z wyborem, czy ładniejszy jest przedlift w wersji normalnej czy GTA... Dziwoląg ze mnie. Zdaję sobie jednak sprawę, że to w GTA nie jest robione na zasadzie - tak będzie ślicznie, tylko na zasadzie - tak pomoże być szybsze
    A co do zakładania zderzaków GTA do 147 to wolałbym już kupić coś takiego, co będzie innym pomysłem na samochód niż robieniem z 1.6TS pseudo GTA. Pozdro.

W przypadku stylistyki, to nikogo nie można brać jak to ująłeś "za debila" bo poprostu de gustibus... i nie ma tu mądrych, są tylko i wyłacznie subiektywne opinie

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał turtil Zobacz post
    A mnie możecie wziąć za debila, wieśniaka, idiotę i w ogóle, ale mi się Alfa 147 GTA średnio podoba z dodatkami i miałbym spory problem z wyborem, czy ładniejszy jest przedlift w wersji normalnej czy GTA...
    Mi tył GTA jakoś nie pasuje z tymi wielkimi wycięciami po bokach, które w sumie nie wiem czemu mają służyć..

---------- Post dodany o godzinie 13:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:30 ----------

Nie poprawiał bym auta takiego jak 147, bo najwiekszą jego zaletą jest właśnie wpaniały wygląd
    Właśnie szukam 147-mki, którą będzie jezdziła żonka i oczywiście zapnę jej nasz bodykit.. Może wówczas przekonasz się, że seria będzie wyglądała obok jak uboższy krewny.. przynajmniej dla statystycznej większości..
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 17-10-2010 o 12:42

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

@Mariusz AutoDS - udało się już zdobyć jakieś zdjęcia 147 z zamontowanym nowym przodem?

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Zderzak został ukonczony dosłownie kilka dni temu jak wiesz.. Chciałem pierwszy zamontować do swojej 147-mki, ale jeszcze nie udało mi się znaleźć takiej jaką bym chciał.. a szukam jej ponad miesiąc już, lecz nie bardzo mam czas także na latanie po kraju.. Jeśli na dniach nie kupię, to będę coś kombinował we współpracy z Pablogarage.. zapnie się przód i progi i zrobimy fotogalerię..
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 17-10-2010 o 15:43

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Zderzak został ukonczony dosłownie kilka dni temu jak wiesz.. Chciałem pierwszy zamontować do swojej 147-mki, ale jeszcze nie udało mi się znaleźć takiej jaką bym chciał.. a szukam jej ponad miesiąc już, lecz nie bardzo mam czas także na latanie po kraju.. Jeśli na dniach nie kupię, to będę coś kombinował we współpracy z Pablogarage.. zapnie się przód i progi i zrobimy fotogalerię..
    I coś mi się wydaje, że znów będzie ładnie i bez przesady. A pisze to purysta w kwestii design'u AR... Powodzenia życzę.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Mariusz a prawie dwa lata temu pisałem do Ciebie czy macie coś i kiedy bedzie mieli do 147
    Niestety 147 już nie mam a moim zdaniem fajnie by wyglądało. Mam nadzieje że u Pawła coś znajdziesz i będą zaraz fotki
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014