Pompa wysokiego ciśnienia i regulator- co to jest 3 bary wobec 300barów jakie może dać pompa wysokiego ciśnienia
Pompa wysokiego ciśnienia i regulator- co to jest 3 bary wobec 300barów jakie może dać pompa wysokiego ciśnienia
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
to nie jest kwestia cisnienia jakie co moze dac a kwestia tego ze ta pompka elektryczna podajac cisnienie 3 bary listwa nie utrzymuje tego i tutaj szukam rozaiwaznia gdzie jest jakis zawor lub regulator ktory ma za zadanie utrzymac to cisnienie w listwie 3 barow
A jak ma otrzymać skoro po drodze jest pompa wysokiego cisnienia i regulator zamknięty.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
a jak odpowietrzasz uklad po wymianie filtra paliwa poprzez dwu - trzykrotne wlaczenie samego zaplonu ??
ja to widzę tak :
pompka do filtra > do pompy CR > do listwy rail , nadmiar z wtryskiwaczy , pompy cr i filtra paliwa idzie do kolektorka powrotu paliwa (w nim jest wbudowany czujnik temp) i do baku , regulator jest ''na wylocie'' na listwę wtryskiwaczy , i na podstawie danych z czujnika ciśnienia ustawia żądane ciśnienie ;
w króćcu w pompie CR , w miejscu gdzie dochodzi paliwo z filtra jest wbudowany zaworek który ma za zadanie nie otwierać się gdy jest za niskie ciśnienie paliwa , może on się zaciął ? sprawdź czy pod naciskiem śrubokręta swobodnie sprężynuje
EDIT
no i przede wszystkim czy za filtrem jest ciśnienie 2-3bar ? , najlepiej by to było sprawdzić manometrem , jeśli nie ma ciśnienia to tak jak Matt napisał pompka w baku lub filtr paliwa.
Ostatnio edytowane przez sedici ; 02-11-2010 o 16:45
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
ja mam pytanie do tyczące tego w jaki sposób działa układ gaszenia silnika??
w starych dieslach typu jak w traktorze albo się gasiło puszczając gaz albo za pomocą dźwigni pozbawiając silnik kompresji.
Czy w CR jest to zrobione za pomocą odcięcia wtrysków czy jest jakiś elektrozawór pozbawiający kompresji??
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
w układzie CR musi zostac odciety dopływ paliwa, aby zgasic silnik - tak mi pisze w książce "Układy wtryskowe CR w praktyce", ale zastanawia mnie równiez czy ecu "nie zamyka" elektrycznie wtryskiwaczy po wyłączeniu zapłonu?
powiedziałbym ze wtryski są odcinane, choćby z tego powodu że jak wyłączy pompę to jednak w szynie pozostanie jakieś ciśnienie i gdyby któryś wtrysk pozostał otwarty to mieszanka spłynęła by do cylindra.
Zastanawiam się nad tym wszystkim gdyż szukam jak najskuteczniejszego odcięcia zapłonu
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa