Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Działała i już nie chce....

siwy144
    Gość

Domyślnie

A że tak zapytam kontrolka kluczyka gaśnie ?

hobbit_666`
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Feniks77 Zobacz post
    od razu lecisz z grubym kalibrem:-)ale w alfach chyba nie mozna niczego wykluczyc;-)
    Może dla tego, że w przeciągu ostatniego miesiąca wśród moich znajomych 4 paski strzeliłi i to nie w Alfach :-) Więc kwestia pasku nie dotyczy tylko alfy, a objawy bardzo wyraźne jak właśnie na pasek dla tego nasuneła mi się taka czarna myśl.

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Ciekawe kiedy odezwie sie autor postu i poda rozwiazanie zagadki:-)

pioTREK13
    Gość

Domyślnie

Przepraszam że dopiero teraz odpisuję, ale cały dzien byłez zabiegany ;-)
    Już wszystko opisuje: Pasek był wymieniany około 8tyś/km temu, jeszcze nie sprawdzałem pompki paliwowej (ale słyszę ją przed przekręceniem kluczyka, czyli pracuje), kontrolka kluczyka gaśnie. I tak do głowy mi przyszło że może mam zapchany filtr paliwa, albo nie ma iskry, ale o tym dowiem się na przyszły weekend jak będę miał dostęp do belli. Bo musiałem ją zostawić w Nysie, a sam teraz mieszkam we Wrocławiu. :-( (została bo nie chciała zagadać ;-) ) Dziękuję za podpowiedzi

---------- Post dodany o godzinie 17:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:08 ----------

aha no i jeszcze jedno pytanie. Może ktoś wie czy w moim roczniku filtr paliwa jest przy prawym tylnym kole, czy zintegrowany ze zbiornikiem?!? Bo słyszałem że są takie i takie.

Feniks77
    Gość

Domyślnie

W tej kwestii nie pomoge,ale najlepiej sprawdzac doplyw paliwa na samym koncu,i dopiero gdy okaze sie,ze nie leci to przesuwac sie w strone baku...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cuma_borek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup

Domyślnie

Cytat Napisał pioTREK13 Zobacz post
    Przepraszam że dopiero teraz odpisuję, ale cały dzien byłez zabiegany ;-)
    Już wszystko opisuje: Pasek był wymieniany około 8tyś/km temu, jeszcze nie sprawdzałem pompki paliwowej (ale słyszę ją przed przekręceniem kluczyka, czyli pracuje), kontrolka kluczyka gaśnie. I tak do głowy mi przyszło że może mam zapchany filtr paliwa, albo nie ma iskry, ale o tym dowiem się na przyszły weekend jak będę miał dostęp do belli. Bo musiałem ją zostawić w Nysie, a sam teraz mieszkam we Wrocławiu. :-( (została bo nie chciała zagadać ;-) ) Dziękuję za podpowiedzi

---------- Post dodany o godzinie 17:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:08 ----------

aha no i jeszcze jedno pytanie. Może ktoś wie czy w moim roczniku filtr paliwa jest przy prawym tylnym kole, czy zintegrowany ze zbiornikiem?!? Bo słyszałem że są takie i takie.
    filtr paliwa jest za zbiornikiem w strone samochodu, uloxony poprzecznie, taka niewielka beczulka srebrna najczesciej