Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Zbyt głosny silnik

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    My nie słyszymy Twojego silnika , musisz porównać z inną Alfą a najlepiej podjedż do fachury Pablo ma warsztat w pobliżu Mińska Maz. a więc blisko
    To dobry pomysł, chyba najlepiej jak porównam z inną.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał "tomkap
    Tak doslownie nie musisz brać tego do serca, ale jak jezdziłes wczesniej maluchem na tylnym siedzeniu, to rozumiem ze teraz w 155 masz cichutko jak melexie :mrgreen:
    Pozostawię to bez komentarza,bo lubię głos motoru w mojej Belli,zwłaszcza na wysokich obrotach.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzelutek
    Pozostawię to bez komentarza,bo lubię głos motoru w mojej Belli,zwłaszcza na wysokich obrotach.
    i ja lubię.Chodzi mi tylko o niskie obroty, takie przy prędkości 90-100. Stąd dokładnie opisałem problem bo wydaje mi sie ze silnik hałasuje.

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Nie wiem kto ci powiedzial ze 156 jest dobrze wyciszona

od 3 tys obr juz wyraznie slychac silnik a 4 hmm sama frajda

W porownaniu z Laguna Alfa jest o wiele glosniejsza i gorzej wyciszona Nie chodzi tu tylko o dzwiek silnika ale nawet o dzwiek opon ktory na mokrej nawierzchni jest dosc wyraznie slyszalny ( na luzie )

Zeby nie bylo obroncom Alfy napisze ze slychac go zarowno na letnich jak i zimowych oponach
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

marek1975
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Szef
    W porownaniu z Laguna Alfa jest o wiele głośniejsza i gorzej wyciszona Nie chodzi tu tylko o dzwiek silnika ale nawet o dzwiek opon który na mokrej nawierzchni jest dość wyraźnie slyszalny ( na luzie )
    I nie tylko od Laguny jest głośniejsza, kolega kupił Seata Toledo 1.8 20V i naprawdę jest w nim o wiele ciszej niż w mojej Alfie, co mi osobiście się podoba bo utwierdza mnie w przekonaniu, że tylko Alfa ma taki piękny dźwięk silnika

adasco
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem, 156 jest cholernie glosna, w odniesieniu do merca w124 czy kappy. Nawet moj stary rozklekotany bełkot był chyba cichszy. Co nie zmienia faktu, ze silnika sluchac przyjemnie.... nie tak jak np w smarcie tam dopiero jest problem....

tomkap
    Gość

Domyślnie

Dzięki za wszystki odpowiedzi.Myślę że wtakim razie silnik tak ma chodzic i jest wszystko OK. Może w alfach kolektor wydechowy jest większej średnicy niż w innych samochodach. Przez to może byc głośniej ale ma lepszy wydech i parę koni więcej.

DDEvil
    Gość

Domyślnie

a ja powiem tak w moim boxerku jest cichutko tylkjo do momentu kiedy przekrocze 2,5 tys obrotow a pozniej to juz robi sie ciekawie (pomine fakt ze juz pare osob zagladalo czy nie mam jakiego tlumika zalozonego ze ma taki podzwiek, no coz nie znaja sie to im wybacze) :mrgreen:

Rosik
    Gość

Domyślnie

tomkap, a czym wcześniej jeździłeś (z czym masz porównanie jeżeli chodzi o głośność silnika)?

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Rosik
    tomkap, a czym wcześniej jeździłeś (z czym masz porównanie jeżeli chodzi o głośność silnika)?
    Przed alfą miałem forda mondeo 1.8 i było wiele ciszej. Porównanie mam też z golfem IV, oplem astrą I, nissanem primerą, audi a4, fordem focusem. We wszystkich jest ciszej.