Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [156] Zbyt twarde zawieszenie

Bladositto
    Gość

Domyślnie [156] Zbyt twarde zawieszenie

Witam,

od jakiegoś czasu męczy mnie, że to zawieszenie jest chyba jednak zbyt twarde nawet jak na Alfe. Na stacji kontroli badanie przyczepności wyszło raczej kiepsko ~30% przód 40-50% tył i komputer wskazywał zbyt twarde opony (miałem po 2.3 atm w każdej). Tak się zastanawiam czego może być to kwestia, chyba tylko opony i sprężyny?

Nielot
    Gość

Domyślnie

a powiedz jaką masz przestrzeń między tylną oponą a nadkolem jak patrzysz z boku??. pewnie masz taki sam problem jak ja. w mojej belli poprzedni właściciel wstawił niskie twarde sprężyny i rupocze mi po dziurach jak w ursusie bez zawieszenia;P. a skuteczność zawieszenia miałem około 75-78% więc dobre. u mnie tył tak nisko siedzi że odległość tylnego koła od nadkola wynosi około 1 cm... może nawet mniej... kiedys pod obciażeniem miałem stracha że sobie opony wytrę do zera ale jakoś na szczęście nic się nie stało;P. pozdrawiam

Bladositto
    Gość

Domyślnie

Nie no nie mam sportowych sprężyn. Nie wiem ile cm tam jest, ale wyglada normalnie. Tak na marginesie - jakie sprezyny wchodza do AR 156? nigdzie nie moge tego znalezc. I nie chodzi mi o zadne sportpacki.

Nielot
    Gość

Domyślnie

szczerze powiem , że też nie wiem. u mnie widze że w ogóle jest coś pomieszane przy amorach bo patrząc po wyposażeniu itd mam pakiet sport pack i z tego co pojeździłem i popatrzyłem wyglada na to ,że poprzedni właściciel zostawił u mnie przód amorki i sprężyny orginalnego sport packa a z tyłu wsadził niższe sprężyny twarde jak beton;D. nie żuca się to aż tak mocno w oczy jak sie patrzy ogółem ale jak sie przyjrzałem to tył mam niżej niż przód i przód amortyzuje a tył wcale... tzn tak amortyzuje jak typowe twarde sportowe;D. na wiosne chyba pokłade normalne amory i sprężyny

direct
    Gość

Domyślnie

jak masz 30% to juz nie powinienes jezdzci dla bezpieczenstwa innych

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    małopolska
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 jtd 8v 115KM 2003r

Domyślnie

Masz słabe amortyzatory z przodu.