Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [156] Twarde zawieszenie

rafał 29
    Gość

Domyślnie [156] Twarde zawieszenie

Pomocy... koledzy !
    Kupiłem Alfe 156 sportwagon 2003r. JTS, ma strasznie twarde zawieszenie. Czy to jest normalne w tym modelu :/ ???

csscss
    Gość

Domyślnie

jak najbardziej. A jak jest zużyte to nawet jęczy i stuka

rafał 29
    Gość

Domyślnie

no to super i jest na siedemnastkach 225 nie da się jeżdzic po tych dziurach

csscss
    Gość

Domyślnie

Proponuje 16 cali 205/55. Niestety polskie drogi to nienajlepsze miejsce na niski profil i szerokie lacie

rafał 29
    Gość

Domyślnie

dzięki kolego skoro to zawieszenie to normalka to pokombinuje przy kolach

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ja zawsze patrze z podziwem i zazdroscią na alfay na 17 czy 18 calowych kołach. Zrobiłem błąd kupując 16. Zawias sypie się i tak a wygląd jest średni.

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    ja zawsze patrze z podziwem i zazdroscią na alfay na 17 czy 18 calowych kołach. Zrobiłem błąd kupując 16. Zawias sypie się i tak a wygląd jest średni.
    Moja Alfa ma 17 cali kola i wcale nie wygladaja na wielkie (moim zdaniem 18 cali byly by wskazane).

Co do twardosci zawieszenia to i w mojej alfie nie jest to tapczan wiec chyba tak ma byc.

Proponuje podjechac na stacje diagnostyczna i przebadac samochod pod katem zuzycia amortyzatorow i elementow zawieszenia wtedy bedzie mozna wykluczyc ewentualne usterki i pogodzic sie z faktem twardosci zawiasu lub kombinowac z felgami i oponami czego nie polecam bo posiadany przez kolege rozmiar felg jest jak najbardziej wlasciwy

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    ja zawsze patrze z podziwem i zazdroscią na alfay na 17 czy 18 calowych kołach
    to prawda na takich felach wyglądają pięknie ale czym mniejszy profil opony to niestety zawieszenie na naszych drogach ostro dostaje po dupie.Lepiej mieć te 16 i nie katować zawiechy.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

a ja tam chetnie bym zamienil swoje 16 na 17 gdyby nie to ze mam na nich jednosezonowe fajne uniroyale MIMO ZE WIEKSZOSC CZASU JEZDZE PO KRAKOWIE!!! a ten nalezy chyba do najbardziej ropierniczonych miast w Polsce POZDRAWIAM

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

mysle ze nie ma sensu sie licytowac kto ma większe dziury u siebie. Juz dawno osiągnąłem ten poziom jezdy, ze zatrzymuje się przed wybojami większymi i dopiero zaczynam je pokonywać a yarisy i inne cuda japońskiej techniki lataja tam 50 - 60 km/h.

Co do felg to kolejne wezme napewno 17 ze sporym rantem. Jednak wczesniej wymienie zawias bo juz czasem steka jak przez cos przejezdzam