ladnie wyglada , a zwlaszcza na fotce z prawej ,ja tez chetnie bym zaadaptowal takie swiatla do mojej belli po lifcie ale blotniki i maska do wymiany chyba ,te swiatla są przekozackie...
ladnie wyglada , a zwlaszcza na fotce z prawej ,ja tez chetnie bym zaadaptowal takie swiatla do mojej belli po lifcie ale blotniki i maska do wymiany chyba ,te swiatla są przekozackie...
e tam zalatuje jakimś BMWosobiście mnie się to nie widzi.
Jak dla mnie to przede wszystkim chodzi o same lampy żeby całe przełożyć tak bez ingerencji w blachy bo do szału mnie doprowadza jakość oświetlenia w orginale , a dłubanej samoróbki na soczewki to ja nie chce, a te daylighty czy jak im tam to za drogie jak dla mnie , a takie z rozbitej 159 mysle że taniej by wyrwał.
no ja wiem czy tak tanio z 700 stówek wzwyż pewnie będziesz musiał położyć, a do tego bez ingerencji w blacharkę to raczej nie będzie dobrze wyglądać spójrz na 1 zdjęcie od rdk. ta druga wygląda fajnie choć to jest ta sama ( do sceptyków - gdybyście nie wiedzieli że to 156 to też by wam się ona nie podobała?) ale tu była głęboka ingerencja w blacharkę musi być
Ostatnio edytowane przez cinas ; 04-12-2010 o 21:20
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
no właśnie spojrzałem i nawet maska jakaś taka przygięta ? albo ja już mam coś ze wzrokiemno a te w podróbie 900 zl kosztują,a 700zl to też dla mnie za drogo jak za lampy
skoro nie da się bez ingerencji w blachy to ja pasuję dzięki za odpowiedzi, przyjdzie mi się chyba zwieśniaczyć i założe chyba hidy , dam jak najniżej, żeby jak najmniej raziło i trudno co będzie to będzie bo przy tej breji na drogach to ja nić nie widze
![]()
zainwestuj w dobre żarówki np Osram Night Breaker+90% lubi inne dobre. teraz jak trasę robiłem to co 40 km czyściłem lampy tak były za.ebane że nic prawie nie widziałem. ja generalnie na lampy nie narzekam może dlatego że nic z lepszym światłęm nie wpadło mi pod rękę (w porównaniu z moim starym paliowozem to jest miód)
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
no miałem ostatnio fajne żarówki firmy SCT nie drogie i ładnie świeciły ale prze dwa dni hehe
w sumie może i najpierw wypróbuję te osramy bo wypuscili nowe z przedłużonym czasem żywotności o 50% w stosunku do pierwszych nightbrakerow , ale jak nie pomoże to niestety hid tylko taki 4300 max 5000 k żeby się nie rzucało w oczy że niebieskie
PS: a czy były może lampy fabryczne xenonowe albo z soczewką do ar 156 przed liftem ?
były fabrycznie w wersji GTA czy opcjonalnie nie wiem widziałem je w 156 2.5 v6 ale nie wiem czy poprostu nie jest to jakiś przeszczep
Są fabryczne ksenony do 156, chyba tu coś na ten temat znajdziesz:
http://www2.alfaromeo.pl/phpBB/viewt...3a2b39fb3db219
---------- Post dodany o godzinie 09:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:37 ----------
Jak przeczytasz sobie całego posta, to chyba odwidzi Ci się montowanie oryginału... Jest za dużo roboty i kasy do w wyłożenia. NO chyba, że znajdziesz gdzieś cały komplet za grosze, poza lampami, czujniki i inne duperela. Jak dla mnie gra nie warta świeczki. Zakpu lepiej jakieś porządne żarówki, no albo jak wspomniałeś HID-y, choć pewnie wielu forumowiczó będzie chciało Ci to wybić z głowy. A tak na marginesie, to skoro narzekasz na problem świecenia starych lamp, a masz troszkę wolnego czasu, to może sam doprowadzisz stare lampy do nowego wyglądu...
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ook_156_a.html
No, albo zamienniki GTA Look DEPO...
Wieś na maxa, co za burak może tak spaskudzić Alfę, w dodatku 156 przed FL , najpiękniejszą jaka powstała, zabić to za mało :|
(to propo tych fotek)
Ostatnio edytowane przez Renegat ; 06-12-2010 o 19:50
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio